HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKipfilethaasjes In Zoete Saus Met Knoflookrijst
topBanner
Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

met paksoi en topping van pikante honingpinda's

Lees meer

Door de rijst in knoflook en sesamolie te bereiden voeg je extra veel smaak toe aan dit gerecht!

Labels:CaloriebewustFamilieExtra groentePopulairKlimaatbewust
Allergenen :SesamzaadPinda'sSojaGlutenTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

130 gram

Risottorijst

1 stuk(s)

Paksoi

4 stuk(s)

Wortel

200 gram

Kipfilethaasjes

20 gram

Pikante honingpinda's

(BevatPinda'sKan bevattenSesamzaad, Noten)

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

20 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

1 el

Ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)634 kcal
Energie (kJ)2654 kJ
Vetten19.98 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten73.42 g
waarvan suikers17.6 g
Vezels7.98 g
Eiwitten35.63 g
Zout3.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Weeg de risottorijst af. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de sesamolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook in 2 - 3 minuten goudbruin. Verlaag het vuur en voeg de risottorijst, 100 ml water per persoon en een snuf zout toe aan de pan (zie Tip). Kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Bewaar afgedekt tot serveren.

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.

2

Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi in repen (zie Tip). Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Snijd de kipfilethaasjes in stukken van 1 – 2 cm.

Tip: Houd je van knapperige groenten? Snijd de paksoi dan in grovere stukken zodat ze lekker knapperig blijven tijdens het bakken.

3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de wortel 3 - 5 minuten. Voeg de paksoi toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan. Bak, afgedekt, 2 - 4 minuten en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middellaag vuur. Roerbak de kipfiletstukjes 5 - 7 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de zoet-pittige chilisaus, sojasaus en ketjap toe aan de kip.

5

Hak de pikante honingpinda's grof.

6

Verdeel de rijst en groenten over de borden. Schep de kipfiletstukjes en de saus over de rijst. Garneer met de pikante honingpinda-stukjes.