topBanner
Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

met paksoi en honing-cashewtopping

Lees meer

Paksoi bevat veel foliumzuur, ook wel bekend als vitamine B11. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen - en dat zorgt voor energie!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:FamilieCaloriebewust
Allergenen :SesamzaadNotenGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

130 gram

Risottorijst

200 stuk(s)

Paksoi

2 stuk(s)

Wortel

200 gram

Kipfilethaasjes

20 gram

Cashewstukjes

(BevatNoten)

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

2 tl

Honing

1 el

Ketjap

¼ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2676 kJ
Energie (kcal)639 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels6 g
Eiwitten33 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Weeg de risottorijst af. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de sesamolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook in 2 - 3 minuten goudbruin. Verlaag het vuur en voeg de risottorijst, 100 ml water per persoon en een snuf zout toe aan de pan. Kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Bewaar afgedekt tot serveren.

2

Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi in repen. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de kipfilethaasjes in stukken van 1 – 2 cm.

3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelmatig vuur. Roerbak de wortel 3 - 5 minuten. Voeg de paksoi toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan. Bak, afgedekt, 2 - 4 minuten en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

4

Verhit een tweede koekenpan, zonder olie, op hoog vuur. Rooster de cashewstukjes met 1 tl honing per persoon tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Verhit vervolgens in dezelfde koekenpan van de cashewstukjes 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middellaag vuur. Roerbak de kipfilethaasjes 5 - 7 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de zoet-pittige chilisaus, sojasaus en ketjap toe aan de kip.

6

Verdeel de rijst en groenten over de borden. Schep de kipfiletstukjes en de saus over de rijst. Garneer met de honing-cashewstukjes.