topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipcurry met een kick

Kipcurry met een kick

met bloemkoolrijst, naanbrood en pittige kruiden

In dit recept bestaat de rijst voor meer dan de helft uit bloemkool - zo krijg je in 1 klap 100 g meer groente binnen!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Tarwe
•Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

40 gram

Witte langgraanrijst

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

½ zakje(s)

Rode currykruiden

90 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gluten)

100 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

¾ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3395 kJ
Energie (kcal)811 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers12 g
Vezels8 g
Eiwitten31 g
Zout2 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Hapjespan met deksel
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Curry maken
2

Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook, paprika, ui en kippendijreepjes 3 - 4 minuten. Voeg de rode currykruiden toe en bak nog 1 minuut. Voeg de kokosmelk toe, roer goed door, verlaag het vuur en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Bloemkoolrijst bakken
3

Bak het naanbrood 4 - 6 minuten in de oven. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de bloemkoolrijst 3 - 4 minuten. Breng op smaak met ruim peper en zout.

Serveren
4

Meng de bloemkoolrijst door de gewone rijst en verdeel over diepe borden. Schep de kipcurry erover. Serveer met het naanbrood.