Kip yakitori met zoete sesamsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip yakitori met zoete sesamsaus

Kip yakitori met zoete sesamsaus

met rijst, bosui en groenten

Jasmijnrijst lijkt qua structuur, uiterlijk en voedingswaarde op basmatirijst. Toch zijn ze niet hetzelfde. Jasmijnrijst heeft namelijk een iets sterkere smaak.

Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
•Familie
•Eiwitrijk
Allergenen :
Soja
•Tarwe
•Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Broccoli

75 gram

Jasmijnrijst

½ bosje(s)

Bosui

100 gram

Kipsatéblokjes

2 stuk(s)

Spies

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

Olijfolie

45 ml

Water

naar smaak

[Zoutarme] sojasaus

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2750 kJ
Energie (kcal)657 kcal
Vetten18.3 g
waarvan verzadigd3.3 g
Koolhydraten83.9 g
waarvan suikers18.6 g
Vezels11.5 g
Eiwitten34.4 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

•Pan
•Koekenpan met deksel
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst en verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne plakjes.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook en wortel 1 minuut.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Rijst koken
2
  • Kook ondertussen de rijst 10 - 12 minuten in de pan. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Voeg de broccoli en de aangegeven hoeveelheid water toe aan de koekenpan met wortel. Dek de pan af en stoof in 8 - 10 minuten gaar.
Kip bakken
3
  • Snijd de bosui in stukken van 2 cm.
  • Rijg de kip en de bosui om en om aan de spiesen (zie Tip). 
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipspiesen 3 - 4 minuten per kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Voeg in de laatste minuut de zoete Aziatische saus en het sesamzaad toe en laat de saus karamelliseren.

Tip: Heb je weinig tijd? Rijg de kipstukjes en bosui dan niet aan een spies, maar bak ze los in de pan. Minder werk, maar wel even lekker!

Serveren
4
  • Verdeel de groenten en de rijst over de borden. Schenk de saus over de groenten en de rijst.
  • Leg op ieder bord 2 kipspiesen. 
  • Serveer met sojasaus naar smaak.