topBanner
Kip met zoete Aziatische saus en sperziebonen

Kip met zoete Aziatische saus en sperziebonen

met bloemkoolrijst en gomasio

Lees meer

Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.

Labels:Lekker snelCaloriebewust
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaSesamzaadMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

5 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

85 gram

Witte rijst

200 gram

Sperziebonen

200 gram

Bloemkoolrijst

200 gram

Kipfiletstukjes

60 gram

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

5 gram

Gomasio

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Kippenbouillon

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Honing

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2387 kJ
Energie (kcal)571 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels8 g
Eiwitten30 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Waterkoker
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een waterkoker voor de rijst.Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen.Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en ui 1 - 2 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak 1 minuut.

2

Voeg 250 ml kokend water per persoon toe aan de pan met rijst. Verkruimel 1/2 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng weer aan de kook. Kook 10 minuten, afgedekt, op laag vuur verder.Voeg in de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Kook samen nog 1 minuut en giet daarna af. Houd warm tot serveren.Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, halveer ze en kook 10 minuten in de pan met deksel.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes ongeveer 6 - 8 minuten.Voeg de laatste 2 minuten de zoete Aziatische saus toe aan de kip en per persoon: 1 tl honing en 1 el water.

4

Verdeel de rijst en sperziebonen over de borden.Schep de kipfiletstukjes met de saus erop en garneer met de gomasio.