HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKip Korma Met Broccoli
topBanner
Kip korma met broccoli

Kip korma met broccoli

Met zilvervliesrijst, koriander en amandelen

Lees meer

Kip korma is een traditionele curry met een milde, romige saus. Deze curry is er in veel varianten, die in elk geval één ingrediënt gemeen hebben: amandelen. De kokosmelk zorgt hier voor een zoete, fluweelzachte saus. Je brengt deze verder op smaak met specerijen als kaneel, kardemom, verse kurkuma en gember.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

3 stuk(s)

Knoflookteen

3 cm

Verse gember

2 cm

Verse kurkuma

200 gram

Kippendijstukjes

170 gram

Zilvervliesrijst

30 gram

Amandelschaafsel

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

2 stuk(s)

Ui

400 gram

Broccoli

8 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

½ stuk(s)

Limoen

1 tl

Gemalen kaneel

½ tl

Gemalen kardemom

250 ml

Kokosmelk

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4188 kJ
Energie (kcal)1001 kcal
Vetten57.0 g
waarvan verzadigd28.7 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels14 g
Eiwitten39 g
Zout0.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Rasp
Pan met deksel
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de verse gember en de verse kurkuma met een fijne rasp boven een kom. Voeg de kippendijstukjes toe en meng de olijfolie en de knoflook erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.

2

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de zilvervliesrijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen een hapjespan op hoog vuur en rooster de geschaafde amandelen, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de verse koriander grof en snijd de limoen in parten.

4

Verhit de roomboter in dezelfde hapjespan en roerbak de ui 8 – 10 minuten op middelhoog vuur. Bak de laatste minuut 1/2 tl gemalen kaneel en 1/4 tl gemalen kardemom per persoon mee. Voeg de kip en de marinade toe en bak nog 3 minuten. Schenk de kokosmelk in de pan en laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Breng ondertussen 300 ml water per persoon aan de kook in een andere pan met deksel. Voeg de broccoli en een snufje zout toe en kook de broccoli, afgedekt, in 6 – 8 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

6

Verdeel de rijst over de borden en schep er eerst de broccoli en dan de kip op. Garneer met de geroosterde amandelen en de koriander. Serveer met een partje limoen.