topBanner
Kip in kruidige prei-roomsaus

Kip in kruidige prei-roomsaus

Met vadouvan, rijst en broccoli

Lees meer

Vandaag breng je de kip op smaak met vadouvan – een kerrie-achtig mengsel dat je tegenwoordig steeds vaker ziet op menukaarten in restaurants. Het woord 'kerrie' is afgeleid van de Indiase naam voor curryblad: 'kari patta'. Toen India nog een Britse kolonie was, wilden de Britten de gerechten thuis namaken met 'kari powder', wat op z'n Engels 'curry powder' werd: een kruidenmengsel dat, net als vadouvan, curryblad bevat.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :MosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Basmatirijst

400 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Prei

4 stuk(s)

Kippendijfilet

4 tl

Vadouvan

(BevatMosterd)

60 gram

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 ml

Kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3268 kJ
Energie (kcal)781 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels13 g
Eiwitten36 g
Zout0.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Hapjespan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel voor de rijst en de broccoli. Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet af en laat uitstomen met het deksel op de pan. Breng de rijst op smaak met peper en zout.

2

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stam in kleine blokjes. Kook de broccoli in 4 – 6 minuten gaar. Giet af en spoel met koud water om te voorkomen dat de broccoli verder gaart.

3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd fijn. Snijd de kippendijfilet in stukjes van ongeveer 2 cm en wrijf de kippendijstukjes in met 2 tl vadouvan per persoon, peper en zout.

4

Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de sjalot, knoflook en prei 2 – 3 minuten. Voeg de kippendijstukjes toe en bak 2 – 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Bereid ondertussen de bouillon. Schep de kippendijstukjes uit de pan en bewaar apart. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.

5

Voeg de broccoli toe aan de hapjespan en bak 2 – 3 minuten mee. Blus af met de kippenbouillon en voeg de crème fraîche toe. Schep de kippendijstukjes er weer bij en kook het geheel 3 minuten op middellaag vuur, of tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

6

Schep de rijst in diepe borden. Verdeel de kip en groenten in roomsaus over de rijst.