Skip to main content
Kip in kruidige prei-roomsaus
Kip in kruidige prei-roomsaus

Kip in kruidige prei-roomsaus

Met vadouvan, rijst en broccoli

3.7
(424)

Vandaag breng je de kip op smaak met vadouvan – een kerrie-achtig mengsel dat je tegenwoordig steeds vaker ziet op menukaarten in restaurants. Het woord 'kerrie' is afgeleid van de Indiase naam voor curryblad: 'kari patta'. Toen India nog een Britse kolonie was, wilden de Britten de gerechten thuis namaken met 'kari powder', wat op z'n Engels 'curry powder' werd: een kruidenmengsel dat, net als vadouvan, curryblad bevat.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen:
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Basmatirijst

200 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Prei

2 stuk(s)

Kippendijfilet

2 tl

Vadouvan

(Bevat: Mosterd)

30 gram

Crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 ml

Kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3268 kJ
Energie (kcal)781 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels13 g
Eiwitten36 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Hapjespan
Bord

Instructies

Rijst koken
1

Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel voor de rijst en de broccoli. Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet af en laat uitstomen met het deksel op de pan. Breng de rijst op smaak met peper en zout.

Broccoli koken
2

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stam in kleine blokjes. Kook de broccoli in 4 – 6 minuten gaar. Giet af en spoel met koud water om te voorkomen dat de broccoli verder gaart.

Snijden
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd fijn. Snijd de kippendijfilet in stukjes van ongeveer 2 cm en wrijf de kippendijstukjes in met 2 tl vadouvan per persoon, peper en zout.

Bakken
4

Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de sjalot, knoflook en prei 2 – 3 minuten. Voeg de kippendijstukjes toe en bak 2 – 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Bereid ondertussen de bouillon. Schep de kippendijstukjes uit de pan en bewaar apart. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.

Mengen
5

Voeg de broccoli toe aan de hapjespan en bak 2 – 3 minuten mee. Blus af met de kippenbouillon en voeg de crème fraîche toe. Schep de kippendijstukjes er weer bij en kook het geheel 3 minuten op middellaag vuur, of tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Schep de rijst in diepe borden. Verdeel de kip en groenten in roomsaus over de rijst.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders