HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKikkererwtenstamppot Met Kruidig Gehakt
topBanner
Kikkererwtenstamppot met kruidig gehakt

Kikkererwtenstamppot met kruidig gehakt

Met citroen en geroosterde broccoli

Lees meer

Let op! Door het zomerse weer is er niet genoeg bloemkool beschikbaar, je ontvangt daarom broccoli. Broccoli is familie van de bloemkool en bevat veel ijzer en calcium!

De kikkererwt is de kameleon van de peulvruchten: hij zit boordevol eiwitten en voelt zich thuis in allerlei soorten gerechten. Onherkenbaar als het hoofdingrediënt in hummus en falafel, maar in zijn geheel ook een lekker vullende toevoeging aan salades, curry's, stoofpotjes en soepen. Vandaag maak je nog een variant: een stamppot met heerlijk kruidig gehakt.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Broccoli

2 stuk(s)

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

3 stuk(s)

Knoflookteen

4 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

6 leaves

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Citroen

1 blik(ken)

Kikkererwten

3 tl

Gemalen komijnzaad

2 tl

Gerookt paprikapoeder

2 tl

Gemalen korianderzaad

240 gram

Rundergehakt

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3803 kJ
Energie (kcal)909 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels16 g
Eiwitten50 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Aardappelstamper
Koekenpan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Meng de broccoli op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout en rooster 15 – 25 minuten in de oven, of tot de broccoli beetgaar is. Schep halverwege om. Bak de laatste 3 – 4 minuten het platbrood mee.

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de blaadjes verse bladpeterselie en munt fijn. Pers per persoon 1/4 citroen uit en snijd de overige citroen in partjes. Giet de kikkererwten af, maar vang het vocht op.

3

Voeg de kikkererwten samen met 11/2 el kikkererwtenvocht per persoon toe aan een pan met deksel. Verwarm de kikkererwten, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur, of tot ze goed warm zijn. Voeg in de laatste minuut 1/2 tl gemalen komijnzaad per persoon toe.

4

Stamp de kikkererwten met een aardappelstamper tot een puree en meng er de extra vierge olijfolie, 1/2 el citroensap per persoon en de verse bladpeterselie door. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de knoflook 1  – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg het overige gemalen komijnzaad, het gerookt paprikapoeder, de gemalen koriander en het rundergehakt toe en bak in 3 – 4 minuten los. Breng op smaak met peper en zout. Breek ondertussen het platbrood in stukken.

6

Verdeel de kikkererwtenstamppot over de borden en garneer met het gekruide gehakt en de verse munt. Serveer met de geroosterde broccoli en de partjes citroen. Gebruik de stukken platbrood om te dippen.