Wist je dat kikkererwten een uitstekende bron zijn van plantaardige eiwitten en vezels? Dit maakt ze een fantastische toevoeging aan een evenwichtig dieet.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Zoete aardappel
1.5 tl
Verse gember
½ pak(ken)
Kikkererwten
90 ml
Kokosmelk
75 gram
Basmatirijst
5 gram
Verse koriander en munt
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
20 gram
Mangochutney
(Bevat Mosterd)
½ zakje(s)
Gele currykruiden
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
½ el
Wittewijnazijn
½ el
Zonnebloemolie
75 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de zoete aardappel in blokjes van maximaal 1 cm. Rasp de verse gember. Laat de kikkererwten uitlekken.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de gember en gele currykruiden 1 - 2 minuten. Voeg de zoete-aardappelblokjes toe en bak nog 2 - 3 minuten mee.
Blus af met de bouillon, de tomatenblokjes, de kokosmelk en 1/2 el wittewijnazijn per persoon (zie Tip). Breng de curry aan de kook. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten op laag vuur koken, of tot de zoete aardappel zacht is. Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan per persoon: 50 ml kokosmelk door 50 ml bouillon. Serveer eventueel ook minder rijst. Met de overige gekookte rijst kun je een kokos-rijstpudding maken als dessert of ontbijt.
Ris de blaadjes van de munttakjes. Snijd de muntblaadjes en de koriander fijn.