Kikkererwtencurry met zoete aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kikkererwtencurry met zoete aardappel

Kikkererwtencurry met zoete aardappel

met rijst, mangochutney en verse munt en koriander

Kurkuma is een plant met prachtige bloemen. Het eetbare deel zit onder de grond en noemt men ook wel geelwortel.

Labels:
Veggie
Vegan

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.5 cm

Verse gember

2 cm

Verse kurkuma

1 blik(ken)

Kikkererwten

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

125 ml

Kokosmelk

75 gram

Basmatirijst

4.95 gram

Verse koriander en munt

50 gram

Spinazie

20 gram

Mangochutney

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

75 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)994 kcal
Energie (kJ)4161 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten141 g
waarvan suikers32 g
Vezels15.1 g
Eiwitten23 g
Zout2 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Soeppan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de zoete aardappel in blokjes van maximaal 1 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de verse gember en de verse kurkuma. Laat de kikkererwten uitlekken.

Tip: Let op, kurkuma geeft af. Gebruik handschoentjes of doe een boterhamzakje om je handen voordat je gaat raspen.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook, ui, gember en kurkuma 1 - 2 minuten. Voeg de zoete-aardappelblokjes toe en bak nog 3 - 4 minuten mee.

Koken
3

Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, de bouillon, de tomatenblokjes en de kokosmelk. Breng de curry aan de kook. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 10 - 15 minuten zachtjes koken, tot de zoete aardappel zacht is. Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan 50 ml kokosmelk door 50 ml bouillon. Serveer eventueel ook minder rijst. Van de rest van de gekookte rijst kun je een kokos-rijstpudding maken als dessert of ontbijt.

Snijden
4

Ris de blaadjes van de takjes munt. Snijd de muntblaadjes en de koriander fijn.

Curry maken
5

Haal het deksel van de soeppan en voeg de laatste 5 minuten de kikkererwten toe aan de curry. Voeg ook de spinazie hand voor hand toe en laat al roerend slinken. Breng goed op smaak met peper en zout.

Tip: Kikkererwten zijn voedzaam door de vele vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen - zoals vitamine E voor een sterke weerstand.

Serveren
6

Verdeel de rijst en curry over diepe borden. Garneer met de verse munt en koriander. Serveer met de mangochutney.