Skip to main content
Kikkererwtencurry

Kikkererwtencurry

Met palmkool en feta

3.3
(320)

Palmkool, ook wel cavolo nero genoemd, heeft een verfijndere en zachtere smaak dan andere kolen. Duizenden jaren geleden al erg populair bij de Romeinen en sinds een tijdje ook opnieuw erg in trek bij ons. In dit gerecht combineer je de palmkool met de voedzame kikkererwten en kruidige curry.

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

125 gram

Palmkool

100 gram

Vastkokende aardappelen

1 takje(s)

Verse oregano

½ stuk(s)

Kikkererwten

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

½ stuk(s)

Gepelde tomaten

50 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)564 kcal
Energie (kJ)2360 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten53 g
Vezels18 g
Eiwitten25 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Snijd de aardappelen.
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Verwijder de steel van de palmkool en snijd het blad in dunne repen. Schil of was de aardappelen (rosagold) grondig en snijd in blokjes. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn. Laat de kikkererwten uitlekken.

Voeg de currykruiden toe.
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Bak in de laatste 30 seconden de currykruiden mee.

3

Voeg de aardappelen, kikkererwten, oregano, gepelde tomaten en 50 ml water per persoon toe. Maak de gepelde tomaten klein met een houten spatel, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg na 5 minuten de palmkool toe en breng op smaak met peper en zout.

4

Verkruimel ondertussen de feta.

Garneer met de feta.
5

Verdeel de kikkererwtencurry over de borden en garneer met de feta.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders