HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKikkererwtencurry
topBanner
Kikkererwtencurry

Kikkererwtencurry

Met palmkool en feta

Lees meer

Palmkool, ook wel cavolo nero genoemd, heeft een verfijndere en zachtere smaak dan andere kolen. Duizenden jaren geleden al erg populair bij de Romeinen en sinds een tijdje ook opnieuw erg in trek bij ons. In dit gerecht combineer je de palmkool met de voedzame kikkererwten en kruidige curry.

Labels:Lekker snelPittigVeggie
Allergenen :SelderijMosterdMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

250 gram

Palmkool

200 gram

Vastkokende aardappelen

2 takje(s)

Verse oregano

1 stuk(s)

Kikkererwten

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Gepelde tomaten

75 gram

Feta

(BevatMelk)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)564 kcal
Energie (kJ)2360 kJ
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels18 g
Eiwitten25 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Verwijder de steel van de palmkool en snijd het blad in dunne repen. Schil of was de aardappelen (rosagold) grondig en snijd in blokjes. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn. Laat de kikkererwten uitlekken.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Bak in de laatste 30 seconden de currykruiden mee.

3

Voeg de aardappelen, kikkererwten, oregano, gepelde tomaten en 50 ml water per persoon toe. Maak de gepelde tomaten klein met een houten spatel, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg na 5 minuten de palmkool toe en breng op smaak met peper en zout.

4

Verkruimel ondertussen de feta.

5

Verdeel de kikkererwtencurry over de borden en garneer met de feta.