Skip to main content
Kervelsoep met aardappel en prei
Kervelsoep met aardappel en prei

Kervelsoep met aardappel en prei

met knapperig broodje brie

4.0
(951)

Kervel over? Maak met de staafmixer een kervelpesto! Mix de kervel met walnoot, knoflook, pijnboompitten en parmigiano - perfect voor op het broodje brie. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:
Familie
Veggie
Caloriebewust
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge
Spelt

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

¾ stuk(s)

Prei

100 gram

Aardappelen

30 gram

Verse kervel

1 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(Bevat: Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge, Spelt Kan bevatten: Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Gluten, Noten)

50 gram

Franse roombrie

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] roomboter

¾ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

Voedingswaarden

Energie (kcal)650 kcal
Energie (kJ)2719 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers12 g
Vezels14.7 g
Eiwitten23 g
Zout6 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui grof. Snijd de prei in fijne ringen. Was de aardappelen grondig of schil ze. Snijd de aardappelen in kwarten. Bereid een bouillon van per persoon 450 ml water en 3/4 bouillonblokje.

Tip: 1: Het groene loof van de prei kan wat stugger zijn waardoor de soep minder glad wordt. Snijd het daarom goed fijn óf laat een deel hiervan achterwege. 2: Let jij op je zoutinname? Maak dan gebruik van natriumarme bouillon.

Stoven
2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel. Fruit de ui en de knoflook 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de prei en aardappel toe en bak nog 5 - 6 minuten.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Kervel snijden
3

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 14 - 16 minuten zachtjes koken. Verwijder ondertussen eventuele dikke steeltjes van de kervel en snijd de kervel fijn. Houd enkele blaadjes kervel opzij voor de garnering.

Broodjes bakken
4

Halveer het broodje. Snijd dunne plakjes van de Franse brie en beleg beide helften van het broodje met de brie. Bak, wanneer de soep bijna klaar is, de broodjes 8 - 10 minuten op een bakplaat met bakpapier in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.

Tip: Heb je een oven met grillstand? Grill het broodje dan aan het eind tot de kaas begint te borrelen en een mooie goudbruine kleur begint te krijgen.

Soep op smaak brengen
5

Voeg de kervel toe aan de soep en roer goed door. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen. Verwarm de soep nog 2 - 3 minuten zonder deksel.

Serveren
6

Verdeel de kervelsoep over de soepkommen en garneer met de overige kervelblaadjes. Serveer met de broodjes brie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders