Kalfssukade met rodekool en appel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalfssukade met rodekool en appel

Kalfssukade met rodekool en appel

Met aardappelpuree en jus met champignons

De kalfssukade in dit gerecht is heerlijk vol van smaak. Samen met de rodekool en appel tover jij een winterse klassieker op tafel. De combinatie van kaneel, sinaasappel en rode wijn maakt het gerecht extra kruidig.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Perssinaasappel

½ stuk(s)

Appel

60 gram

Champignons

150 ml

Varas Rouge

(Bevat Sulfiet)

½ tl

Gemalen kaneel

150 gram

Rodekool, gesneden

1 stuk(s)

Laurierblad

120 gram

Kalfssukade

5 bosje(s)

Verse kervel

300 gram

Kruimige aardappelen

Zelf toevoegen

3.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

2 tl

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5029 kJ
Energie (kcal)1202 kcal
Vetten57 g
waarvan verzadigd34.3 g
Koolhydraten108 g
waarvan suikers40 g
Vezels19 g
Eiwitten39 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Snijplank
Pan met deksel
Dunschiller
Aardappelstamper
Garde
Hapjespan met deksel
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd de ui in ringen. Verhit een pan met deksel, zonder olie, op middelmatig vuur en voeg de ui met een flinke snuf zout toe. Bak ongeveer 4 minuten. Pers ondertussen de sinaasappel uit. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Snijd de champignons in plakken.

Rodekool koken
2

Voeg per persoon 100 ml sinaasappelsap, 150 ml rode wijn en 1/2 tl kaneel toe aan de pan met ui. Leg de gesneden rodekool en het laurierblad erbij. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 45 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door. Voeg na 30 minuten de stukjes appel toe. Haal vlak voor serveren het laurierblad eruit. Giet af en roer 1/2 el roomboter per persoon door de rodekool. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
3

Snijd ondertussen de kalfssukade over de lange kant in stukken, zodat je per persoon 1 mooie plak hebt. Snijd de kervel fijn. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.

Puree maken
4

Breng ruim water aan de kook in een andere pan met deksel en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en stamp de aardappelen fijn met de aardappelstamper. Voeg 11/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Roer de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Jus maken
5

Verhit ondertussen de overige roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 2 – 3 minuten. Maak ondertussen een mengsel van de bloem en 1 el water per persoon. Voeg het mengsel toe aan de champignons en roer glad met een garde. Voeg al roerende 75 ml water per persoon toe en breng op smaak met flink wat zout. Leg de kalfssukade in de saus en laat in ongeveer 5 – 10 minuten warm worden.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden en schep de rodekool ernaast. Leg de kalfssukade erbij en lepel de jus over de kalfssukade. Garneer met de kervel.