HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKalfssukade Met Rodekool En Appel
topBanner
Kalfssukade met rodekool en appel

Kalfssukade met rodekool en appel

Met aardappelpuree en jus met champignons

Premium
Lees meer

De kalfssukade in dit gerecht is heerlijk vol van smaak. Samen met de rodekool en appel tover jij een winterse klassieker op tafel. De combinatie van kaneel, sinaasappel en rode wijn maakt het gerecht extra kruidig.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :SulfietMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Perssinaasappel

1 stuk(s)

Appel

125 gram

Champignons

300 ml

Varas Rouge

(BevatSulfiet)

1 tl

Gemalen kaneel

300 gram

Rodekool, gesneden

1 stuk(s)

Laurierblad

240 gram

Kalfssukade

10 bosje(s)

Verse kervel

600 gram

Kruimige aardappelen

Zelf toevoegen

7 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

3 tl

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)5029 kJ
Energie (kcal)1202 kcal
Vetten57.0 g
waarvan verzadigd34.3 g
Koolhydraten108 g
waarvan suikers40.0 g
Vezels19 g
Eiwitten39 g
Zout0.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Pan met deksel
Dunschiller
Aardappelstamper
Garde
Hapjespan met deksel
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snijd de ui in ringen. Verhit een pan met deksel, zonder olie, op middelmatig vuur en voeg de ui met een flinke snuf zout toe. Bak ongeveer 4 minuten. Pers ondertussen de sinaasappel uit. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Snijd de champignons in plakken.

2

Voeg per persoon 100 ml sinaasappelsap, 150 ml rode wijn en 1/2 tl kaneel toe aan de pan met ui. Leg de gesneden rodekool en het laurierblad erbij. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 45 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door. Voeg na 30 minuten de stukjes appel toe. Haal vlak voor serveren het laurierblad eruit. Giet af en roer 1/2 el roomboter per persoon door de rodekool. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd ondertussen de kalfssukade over de lange kant in stukken, zodat je per persoon 1 mooie plak hebt. Snijd de kervel fijn. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.

4

Breng ruim water aan de kook in een andere pan met deksel en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en stamp de aardappelen fijn met de aardappelstamper. Voeg 11/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Roer de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit ondertussen de overige roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 2 – 3 minuten. Maak ondertussen een mengsel van de bloem en 1 el water per persoon. Voeg het mengsel toe aan de champignons en roer glad met een garde. Voeg al roerende 75 ml water per persoon toe en breng op smaak met flink wat zout. Leg de kalfssukade in de saus en laat in ongeveer 5 – 10 minuten warm worden.

6

Verdeel de aardappelpuree over de borden en schep de rodekool ernaast. Leg de kalfssukade erbij en lepel de jus over de kalfssukade. Garneer met de kervel.