Kalfssukade met bolcourgette en doperwten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalfssukade met bolcourgette en doperwten

Kalfssukade met bolcourgette en doperwten

met romige aardappelpuree en jus

Met een romige aardappelpuree als basis, een kalfssukade die mals en sappig is en groene groente zet jij vanavond een luxe AVG op tafel. Kalfssukade is mager rundvlees dat van zichzelf al zo lekker is dat je de bereiding simpel kunt houden. Je kunt het bakken, stoven of garen in de oven – in dit recept hebben we gekozen voor bakken. Het gerecht maak je af met een jus, die je zelf maakt met het bakvet van het vlees.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Bolcourgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse munt en dille

50 gram

Doperwten

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 gram

Kalfssukade

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

20 ml

Runderbouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4031 kJ
Energie (kcal)964 kcal
Vetten54 g
waarvan verzadigd30.2 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels10 g
Eiwitten37 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Aardappelstamper
Koekenpan
Aluminiumfolie
Garde

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Bereid de bouillon. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de ui en courgette in dunne halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd samen met de dille fijn.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 1 – 2 minuten. Voeg daarna de courgette toe en bak, afgedekt, nog 6 – 8 minuten. Voeg de doperwten en per persoon 2 el slagroom en 1/2 el wittewijnazijn toe. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, nog 4 – 6 minuten stoven op laag vuur. Voeg op het laatste moment de dille en munt toe.

Aardappelpuree maken
3

Kook de aardappelen in de pan met deksel, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot puree. Voeg per persoon 1/2 el roomboter en de rest van de slagroom toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.

Kalfssukade bakken
4

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog. Kruid de kalfssukade aan beide kanten met peper en zout. Bak de kalfssukade 3 – 4 minuten per kant. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.

Jus maken
5

Haal de kalfssukade uit de pan en bewaar apart onder aluminiumfolie. Voeg dan de bouillon toe aan de koekenpan en laat op hoog vuur in 3 – 4 minuten inkoken tot een jus. Roer regelmatig door met een garde.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden en schep de groenten ernaast. Leg de kalfssukade erbij en schenk de jus hier erover. Garneer het gerecht met de bladpeterselie.