HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKalfssukade Met Bolcourgette En Doperwten
topBanner
Kalfssukade met bolcourgette en doperwten

Kalfssukade met bolcourgette en doperwten

met romige aardappelpuree en jus

Premium
Lees meer

Met een romige aardappelpuree als basis, een kalfssukade die mals en sappig is en groene groente zet jij vanavond een luxe AVG op tafel. Kalfssukade is mager rundvlees dat van zichzelf al zo lekker is dat je de bereiding simpel kunt houden. Je kunt het bakken, stoven of garen in de oven – in dit recept hebben we gekozen voor bakken. Het gerecht maak je af met een jus, die je zelf maakt met het bakvet van het vlees.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Bolcourgette

2 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse munt en dille

100 gram

Doperwten

100 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 gram

Kalfssukade

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

40 ml

Runderbouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4031 kJ
Energie (kcal)964 kcal
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd30.2 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels10 g
Eiwitten37 g
Zout0.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Aardappelstamper
Koekenpan
Aluminiumfolie
Garde
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Bereid de bouillon. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de ui en courgette in dunne halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd samen met de dille fijn.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 1 – 2 minuten. Voeg daarna de courgette toe en bak, afgedekt, nog 6 – 8 minuten. Voeg de doperwten en per persoon 2 el slagroom en 1/2 el wittewijnazijn toe. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, nog 4 – 6 minuten stoven op laag vuur. Voeg op het laatste moment de dille en munt toe.

3

Kook de aardappelen in de pan met deksel, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot puree. Voeg per persoon 1/2 el roomboter en de rest van de slagroom toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.

4

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog. Kruid de kalfssukade aan beide kanten met peper en zout. Bak de kalfssukade 3 – 4 minuten per kant. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.

5

Haal de kalfssukade uit de pan en bewaar apart onder aluminiumfolie. Voeg dan de bouillon toe aan de koekenpan en laat op hoog vuur in 3 – 4 minuten inkoken tot een jus. Roer regelmatig door met een garde.

6

Verdeel de aardappelpuree over de borden en schep de groenten ernaast. Leg de kalfssukade erbij en schenk de jus hier erover. Garneer het gerecht met de bladpeterselie.