Met een romige aardappelpuree als basis, een kalfssukade die mals en sappig is en groene groente zet jij vanavond een luxe AVG op tafel. Kalfssukade is mager rundvlees dat van zichzelf al zo lekker is dat je de bereiding simpel kunt houden. Je kunt het bakken, stoven of garen in de oven – in dit recept hebben we gekozen voor bakken. Het gerecht maak je af met een jus, die je zelf maakt met het bakvet van het vlees.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Kruimige aardappelen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Bolcourgette
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse munt en dille
50 gram
Doperwten
50 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 gram
Kalfssukade
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
1.5 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 ml
Runderbouillon
½ el
Olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Bereid de bouillon. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de ui en courgette in dunne halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd samen met de dille fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 1 – 2 minuten. Voeg daarna de courgette toe en bak, afgedekt, nog 6 – 8 minuten. Voeg de doperwten en per persoon 2 el slagroom en 1/2 el wittewijnazijn toe. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, nog 4 – 6 minuten stoven op laag vuur. Voeg op het laatste moment de dille en munt toe.
Kook de aardappelen in de pan met deksel, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot puree. Voeg per persoon 1/2 el roomboter en de rest van de slagroom toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog. Kruid de kalfssukade aan beide kanten met peper en zout. Bak de kalfssukade 3 – 4 minuten per kant. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.
Haal de kalfssukade uit de pan en bewaar apart onder aluminiumfolie. Voeg dan de bouillon toe aan de koekenpan en laat op hoog vuur in 3 – 4 minuten inkoken tot een jus. Roer regelmatig door met een garde.
Verdeel de aardappelpuree over de borden en schep de groenten ernaast. Leg de kalfssukade erbij en schenk de jus hier erover. Garneer het gerecht met de bladpeterselie.