Wist je dat je overgebleven venkelstelen kunt gebruiken om een smaakvolle en verfrissende venkelthee te maken? Een gezonde en smakelijke manier om van elk deel van deze groente te genieten!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Giant couscous
(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)
â…“ piece
Fennel
½ piece
Apple
1 piece
Onion
1 piece
Veal burger
(May be present Gluten, Egg, Mustard, Celery, Soy)
50 g
Radicchio & romaine
15 g
Grated aged Gouda
(Contains Milk)
5 g
Chopped walnuts
(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
1 teaspoon
Sugar
45 milliliters
Balsamic vinegar
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1 tablespoon
White wine vinegar
300 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
Haal de burger uit de koelkast om op temperatuur te laten komen. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne plakjes en snijd het eventuele loof fijn. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in schijfjes. Snijd de ui in dunne halve ringen.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de ui met een snuf zout 5 - 7 minuten. Voeg de roomboter toe en verlaag het vuur. Leg de burger en de venkel in de koekenpan (zie Tip). Bak de burger 3 - 4 minuten per kant, of tot de burger gaar is.
Tip: Als je het lekker vindt kun je de venkel ook rauw door de salade mengen, in plaats van mee te bakken.
Verhit de balsamicoazijn en suiker in een steelpan op hoog vuur. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 4 - 5 minuten inkoken tot een balsamicostroop. Zet het vuur daarna uit en verwarm vlak voor serveren.
Meng in een saladekom de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de appel, parelcouscous en de sla toe en meng met de dressing.
Verdeel de couscoussalade over diepe borden. Leg de burger op de salade. Garneer met de ui, venkel, walnootstukjes en geraspte oude kaas. Besprenkel met de warme balsamicostroop.