Kabeljauwfilet met Italiaanse broodsalade
Kabeljauwfilet met Italiaanse broodsalade

Kabeljauwfilet met Italiaanse broodsalade

Met tomaat, citroen en basilicum

Vandaag iets typisch Italiaans: een broodsalade ofwel panzanella! Van oudsher is dit gerecht een manier om kliekjes op te maken. Deze salade maak je onder andere met twee soorten tomaat, basilicum en frisse citroenrasp. Citroen en basilicum combineren goed met tomaat en kabeljauwfilet.

Allergens:
Celery
•Gluten
•Soy
•Milk
•Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode ui

1 unit

Pruimtomaat

1 unit

Tomaat

4 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

¼ unit

Citroen

2 unit

Witte ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

40 g

Meslcun

1 unit

Kabeljauwfilet met huid

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2632 kJ
Calories629 kcal
Fat23 g
Saturated Fat4.6 g
Carbohydrate68 g
Sugar8.8 g
Dietary Fiber6 g
Protein32 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Stove
•Parchment Paper
•Baking Sheet
•Salad Bowl
•Paper Towel
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiding
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers of snijd de knoflook fijn. Snipper de rode ui en snijd beide soorten tomaten in blokjes van 1 â€“ 2 cm. Scheur het basilicum fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de citroen uit.

Croutons maken
2

Snijd 1 ciabatta per persoon in blokjes van 2 – 3 cm, verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 6 minuten in de oven, of totdat de croutons goudbruin zijn. Bak de overige ciabatta in zijn geheel 6 – 8 minuten in de oven.

Dressing mengen
3

Meng ondertussen in een saladekom de knoflook, rode ui, tomaten, basilicum, ½ tl citroenrasp per persoon, 1 tl citroensap per persoon, de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn tot een dressing (zie tip). Breng op smaak met peper en zout.

Kabeljauwfilet bakken
4

Dep de vis droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet 1 – 2 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de kabeljauwfilet nog 1 – 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.

Op smaak brengen
5

Meng vlak voor serveren de croutons en mesclun door de tomatensalade en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Serveer met de gebakken kabeljauwfilet en de ciabatta, garneer naar smaak met extra citroenrasp.