
Kabeljauw met Mediterrane paprikastoof
met leccino olijven en gebakken aardappelen
De kabeljauw in jouw box is met hengel en lijn gevangen in de koude wateren rond IJsland. Deze vangstmethode zorgt voor minimale bijvangst, vandaar het duurzame MSC-keurmerk.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Krieltjes
10 gram
Leccino olijven
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
(Bevat Vis)
Zelf toevoegen
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
1 el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

Verwijder de zaadlijsten van de paprika. Snijd de paprika in zeer smalle repen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Was de krieltjes, halveer ze en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
Weetje: Wist je dat deze maaltijd door de paprika en aardappelen meer dan 3 keer de ADH vitamine C bevat?

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten.Schep regelmatig om en haal na 20 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de paprika en ui toe en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten, afgedekt, 15 minuten. Schep regelmatig om. Haal het deksel van de pan, voeg 1 el zwarte balsamicoazijn toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Voeg de suiker toe en bak nog 5 minuten op middelmatig vuur.

Dep de vis droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de leccino olijven door de paprikastoof. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Verdeel de paprikastoof en de gebakken aardappelen over de borden. Leg de gebakken kabeljauw erbij. Besprenkel de kabeljauw met zwarte balsamicoazijn naar smaak.