Skip to main content
Kabeljauw met amandelkorst met champignons
Kabeljauw met amandelkorst met champignons

Kabeljauw met amandelkorst met champignons

met romige pastinaak en aardappelen

4.5
(292)

Pastinaak is eigenlijk een van de oudste groenten die we kennen. Ze werden al in de oudheid gekweekt en werden vaak gebruikt als zoetstof voor gerechten.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Pastinaak

150 gram

Aardappelen

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

10 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat: Vis)

125 gram

Kastanjechampignons

¼ stuk(s)

Citroen

1 snufje

Nootmuskaat

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3203 kJ
Energie (kcal)765 kcal
Vetten41.8 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten57.2 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels16.3 g
Eiwitten35.5 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Ovenschaal
Keukenpapier
Koekenpan
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de pastinaak en de aardappelen. Snijd beide in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Snijd de peterselie fijn. Meng in een kom de panko, het amandelschaafsel, de helft van de peterselie en per persoon: 1/2 tl citroensap en 1 mespuntje citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en pastinaak. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de aardappelen, pastinaak en 25 ml room per persoon toe. Bewaar de overige room voor de saus. Kook 8 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.

Vis bakken
3

Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Vet een ovenschaal in met 1/4 el olijfolie per persoon. Leg de vis erin en bedek ruim met het panko-amandelmengsel. Druk stevig aan en besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon. Bak de vis 10 - 15 minuten in de oven.

Champignons bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en de helft van de ui 2 minuten. Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Voeg de champignons en overige peterselie toe en bak 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
5

Verhit ondertussen de roomboter in een steelpan op middelmatig vuur. Fruit de overige ui 2 minuten. Rasp ondertussen 1 mespuntje nootmuskaat per persoon. Voeg de aardappelen en pastinaak en de overige room toe en laat 3 minuten zachtjes koken. Breng goed op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de romige aardappelen en pastinaak over diepe borden. Schep de champignons ernaast en leg de kabeljauw erbovenop. Garneer met het overgebleven panko-amandelmengsel uit de ovenschaal en eventueel met de overige citroenrasp.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders