
Italiaanse preischotel met gehakt
met aardappelschijfjes en provolone
Deze Italiaanse ovenschotel maak je af met provolone, een mild pikante kaas die tegelijkertijd vol en romig is. Wist je dat deze kaas ook wel wordt gecombineerd met een sterk kopje espresso?
Labels:
Familie
•Familie
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Prei
100 gram
Rundergehakt met Italiaanse kruiden
1 pak(ken)
Tomatenblokjes
50 gram
Provolonevlokken
½ zakje(s)
Gedroogde oregano
Zelf toevoegen
1 naar smaak
Peper en zout
¾ el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
[Plantaardige] roomboter
Benodigdheden
•Pan met deksel
•Wok
•Ovenschaal
Instructies

1
- Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen.
- Was de aardappelen grondig en snijd in plakken van ongeveer 1/2 cm dik.
- Kook de aardappelenplakken, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar.
- Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2
- Snipper ondertussen de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn.
- Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringen.
- Verhit 1/2 el roomboter per persoon toe in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de rode ui en knoflook 2 minuten.
- Voeg het gehakt toe en bak het gehakt in 3 - 4 minuten los (zie Tip)
Tip: De groente en gehakt hoeven niet geheel gaar te zijn want het gaart nog in de warme oven.

3
- Voeg de prei toe aan de wok of hapjespan en bak de prei 2 minuten mee met het gehakt.
- Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook.
- Kook 2 minuten op middellaag vuur en voeg een 3/4 el zwarte balsamicoazijn per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.

4
- Schep het mengsel in een ovenschaal en leg de aardappelschijven er dakpansgewijs op.
- Bestrooi met de provolonevlokken en de gedroogde oregano en bak 8 - 10 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is.
- Haal de ovenschaal uit de oven en laat nog 2 - 3 minuten rusten.
- Verdeel het gerecht over de borden.