Skip to main content
Italiaanse panzanellasalade met kipworstjes

Italiaanse panzanellasalade met kipworstjes

met pesto-krieltjes en croutons

4.3
(11,8K)

Panzanella is een Toscaanse salade die oorspronkelijk werd gemaakt met alles wat nog voorradig was – oud brood, tomaat, basilicum en extra vierge olijfolie.

Labels:
Familie
Familie

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Wit tarwebroodje

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

½ stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Tomaat

60 gram

Rode cherrytomaten

2.5 gram

Vers basilicum

30 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

10 gram

Rode pesto

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)3042 kJ
Energie (kcal)727 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers8 g
Vezels7.6 g
Eiwitten26 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Koekenpan
Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 – 14 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Scheur de ciabatta in kleine stukken en meng ze in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Bakken
2

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ciabattastukjes 6 – 8 minuten, of tot ze bruin en knapperig zijn.Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipworstjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Dek de pan af en bak 4 – 6 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om.

Tip: De croutons kunnen snel aanbranden. Let daarom goed op en schep regelmatig om.

Panzanella maken
3

Snijd de pruimtomaat en tomaat in grove stukken. Halveer de cherrytomaten. Snijd de basilicum fijn. Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. Meng de salade, alle tomaten, het basilicum en de croutons met de dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Het beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Serveren
4

Verhit de koekenpan van de croutons opnieuw op middelhoog vuur. Voeg de krieltjes en rode pesto toe en bak nog 1 minuut. Verdeel de pesto-krieltjes en kipworstjes over de borden. Serveer de panzanellasalade ernaast

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders