Italiaanse maaltijdsoep met gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaanse maaltijdsoep met gehakt

Italiaanse maaltijdsoep met gehakt

met aubergine en courgette

.

Allergenen :
Selderij
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

2.5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

100 gram

Half-om-halfgehakt

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Aubergine

1 tl

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Passata

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

45 gram

Volkoren casarecce

(Bevat Gluten)

25 gram

Crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3220 kJ
Energie (kcal)770 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers31.1 g
Vezels12 g
Eiwitten39 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Ris de blaadjes basilicum van de takjes en bewaar ook de takjes. Voeg de takjes van de basilicum toe aan de bouillon. Snijd de aubergine en courgette in kleine blokjes.

Gehakt bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de ui 1 - 2 minuten. Verhoog daarna het vuur, voeg het gehakt toe en bak in 2 - 3 minuten los.

Groenten meebakken
3

Voeg de aubergine, courgette en Italiaanse kruiden toe aan de pan met deksel en bak nog 2 - 3 minuten mee.

Soep koken
4

Blus het geheel af met 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata, cherrytomaten en bouillon toe en breng afgedekt aan de kook. Voeg, zodra de soep kookt, de penne toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten of tot de pasta gaar is.

Basilicum snijden
5

Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen. Schep de crème fraîche op de soep en garneer met de reepjes basilicum.