Skip to main content
Italiaanse maaltijdsoep met gehakt
Italiaanse maaltijdsoep met gehakt

Italiaanse maaltijdsoep met gehakt

met aubergine en courgette

3.9
(179)

.

Allergenen:
Selderij
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

2.5 gram

Vers basilicum

(Bevat: Selderij)

100 gram

Half-om-halfgehakt

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Aubergine

1 tl

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Passata

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

45 gram

Volkoren casarecce

(Bevat: Gluten)

25 gram

Crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kJ)3220 kJ
Energie (kcal)770 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers31.1 g
Vezels12 g
Eiwitten39 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Ris de blaadjes basilicum van de takjes en bewaar ook de takjes. Voeg de takjes van de basilicum toe aan de bouillon. Snijd de aubergine en courgette in kleine blokjes.

Gehakt bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de ui 1 - 2 minuten. Verhoog daarna het vuur, voeg het gehakt toe en bak in 2 - 3 minuten los.

Groenten meebakken
3

Voeg de aubergine, courgette en Italiaanse kruiden toe aan de pan met deksel en bak nog 2 - 3 minuten mee.

Soep koken
4

Blus het geheel af met 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata, cherrytomaten en bouillon toe en breng afgedekt aan de kook. Voeg, zodra de soep kookt, de penne toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten of tot de pasta gaar is.

Basilicum snijden
5

Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen. Schep de crème fraîche op de soep en garneer met de reepjes basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders