HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconItaliaanse Maaltijdsoep Met Gehakt
topBanner
Italiaanse maaltijdsoep met gehakt

Italiaanse maaltijdsoep met gehakt

met aubergine en courgette

Lees meer

.

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

5 gram

Vers basilicum

200 gram

Half-om-halfgehakt

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Aubergine

2 tl

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Passata

1 blik(ken)

Cherrytomaten in blik

90 gram

Volkoren casarecce

(BevatGlutenbevattende granen)

50 gram

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3220 kJ
Energie (kcal)770 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers31.1 g
Vezels12 g
Eiwitten39 g
Zout2.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Ris de blaadjes basilicum van de takjes en bewaar ook de takjes. Voeg de takjes van de basilicum toe aan de bouillon. Snijd de aubergine en courgette in kleine blokjes.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de ui 1 - 2 minuten. Verhoog daarna het vuur, voeg het gehakt toe en bak in 2 - 3 minuten los.

3

Voeg de aubergine, courgette en Italiaanse kruiden toe aan de pan met deksel en bak nog 2 - 3 minuten mee.

4

Blus het geheel af met 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata, cherrytomaten en bouillon toe en breng afgedekt aan de kook. Voeg, zodra de soep kookt, de penne toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten of tot de pasta gaar is.

5

Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.

6

Verdeel de soep over de kommen. Schep de crème fraîche op de soep en garneer met de reepjes basilicum.