Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado

Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado

avondeten zoals de Mexicanen ontbijten

.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ blik(ken)

Cannellinibonen

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Bosui

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ pak(ken)

Heinz Tomato Frito

½ stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

12 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Avocado

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4090 kJ
Energie (kcal)978 kcal
Vetten52 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers19 g
Vezels14 g
Eiwitten37 g
Zout5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Vergiet
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de cannellinibonen uitlekken in een vergiet. Snijd de limoen in partjes.Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar het groene en witte gedeelte apart. Verhit de Mexicaanse kruiden 1 minuut in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe aan de pan en bak het witte gedeelte van de bosui, de knoflook en de cannillinibonen 2 - 3 minuten.

Saus maken
2

Voeg de tomatenblokjes toe en pers 1 partje limoen per persoon uit boven de pan.Roer goed en laat 3 - 4 minuten indikken.Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout.Dek de pan af en laat de eieren 6 - 8 minuten stollen. Verwijder het deksel na 4 minuten en verdeel de geraspte cheddar eroverheen.

Snijden
3

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes.

Serveren
4

Zet de eieren, mini-tortilla's, avocado, zure room, het groene van de bosui en de overige limoen op tafel zodat iedereen zelf zijn eigen tortilla kan vullen.Schep eerst de eieren met saus in de mini-tortilla's, verdeel de avocado en zure room eroverheen en garneer met de bosui. Serveer met de overige limoen.