Huisgemaakte 'boomstammetjes'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Huisgemaakte 'boomstammetjes'

Huisgemaakte 'boomstammetjes'

met peultjes, wortel en aardappelpartjes

Je geeft de boomstammetjes extra crunch met panko - een soort paneermeel uit Japan met een extra grote korrel.

Labels:
Familie
Allergenen :
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

15 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

50 gram

Peultjes

250 gram

Ovenaardappelparten

150 gram

Wortelschijfjes

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] mayonaise

¼ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4028 kJ
Energie (kcal)963 kcal
Vetten58.7 g
waarvan verzadigd15.8 g
Koolhydraten70.3 g
waarvan suikers4 g
Vezels8.3 g
Eiwitten73.8 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Diep bord
Grote kom
Ovenschaal
Koekenpan
Pan

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en bak 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Halverwege omscheppen (zie Tip).

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle aardappelen, maar gebruik 2/3. De overige aardappelen kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Boomstammetjes maken
2

Voeg het gehakt, de kaas, het ei en 3/4 panko toe aan een grote kom. Breng op smaak met peper en zout en kneed goed door elkaar. Rol twee boomstammetjes per persoon. Verdeel de rest van de panko over een diep bord, samen met de rozemarijn. Meng het mengsel goed door elkaar en wentel de boomstammetjes erdoor.

Boomstammetjes garen
3

Verhit een 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de boomstammetjes 2 - 3 minuten, tot ze rondom bruin zijn. Leg daarna in een ovenschaal. Zet de koekenpan opzij om opnieuw te gebruiken in stap 5. Bak de boomstammetjes 12 - 16 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Dikkere boomstammetjes hebben meer tijd nodig om gaar te worden. Controleer ze goed en bak zo nodig langer. Als je wilt, kun je voor het serveren eentje opensnijden om te controleren.

Groenten koken
4

Kook ruim water in een pan en kook de gesneden wortel 4 minuten. Voeg de peultjes toe en laat nog eens 4 minuten koken (zie Tip). Giet af en spoel de groenten af onder koud water.

Tip: de uiteinden van peultjes kunnen soms taai zijn, verwijder deze eventueel.

5

Voeg de groenten toe aan dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Besprenkel met olijfolie en bak de groenten 1 minuut. Blus af met de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de boomstammetjes met de aardappelpartjes en groenten.
Serveer de mayonaise ernaast.