HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHollandse Salade Met Gerookte Forel
topBanner
Hollandse salade met gerookte forel

Hollandse salade met gerookte forel

met krieltjes, komkommer en mosterd-dilledressing

Lees meer

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Labels:Caloriebewust
Allergenen :Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Krieltjes

400 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse dille

(Kan bevattenSelderij)

140 gram

Gerookte forelfilet

(BevatVis)

Zelf toevoegen

4 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Mosterd

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2475 kJ
Energie (kcal)592 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers4.0 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook ruim water met een snufje zout in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

2

Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Voeg na 5 minuten ook de sperziebonen toe en kook mee met de krieltjes. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne plakken. Hak de dille heel fijn.

4

Maak in een kom een dressing van de extra vierge olijfolie, de mosterd, de witte balsamicoazijn, het grootste deel van de dille, peper en zout.

5

Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken en voeg het grootste deel toe aan een saladekom. Voeg hier de krieltjes, sperziebonen en de komkommer aan toe en meng door elkaar. Voeg ook de dressing toe en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de salade over de borden en garneer met de overige forel en overige dille.