Skip to main content
Hollandse hutspot met bataat, scholfilet en Turkse yoghurt

Hollandse hutspot met bataat, scholfilet en Turkse yoghurt

Een klassiek stamppotje met een twist

De klassieke stamppot, in Vlaanderen ook wel stoemp genoemd, met wortels kent bijna iedereen wel. Wij hebben er deze week niet alleen winterpeen (kijk op het blog om hier meer over te lezen), maar ook bataat aan toegevoegd. Zo krijgt de hutspot een extra zoete smaak. De Turkse yoghurt zorgt voor extra frisheid.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Kruimige aardappelen

150 gram

Zoete aardappel

150 gram

Peen

1 stuk(s)

Scholfilet

(Bevat: Vis)

2 takje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

2 el

Labne

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)611 kcal
Energie (kJ)2556.4 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten73 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g

Benodigdheden

Deksel
Grote pan
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

1

Breng 150 ml water per persoon aan de kook.

2

Snipper de ui. Schil de aardappelen (irene) en bataat en snijd beide in blokjes van 1 cm.

Voeg de aardappelen, bataat, winterpeen en het gekookte water toe.
3

Verhit de helft van de roomboter in een grote pan met deksel en fruit de ui 3 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelen, bataat, winterpeen en het gekookte water toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook, afgedekt, in 15 minuten droog. Roer regelmatig door en haal in de laatste 5 minuten de deksel van de pan.

Bak de scholfilet.
4

Verhit als de hutspot bijna klaar is de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de scholfilet aan beide kanten 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Bestrooi met peper en zout.

Stamp de aardappelen.
5

Stamp de aardappelen, bataat en winterpeen tot een grove stamppot. Voeg de overige roomboter en een klein scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout.

Garneer met de Turkse yoghurt en peterselie.
6

Verdeel de hutspot over de borden. Serveer met de scholfilet. Scheur de peterselie klein boven het maaltijd en garneer met de Turkse yoghurt.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders