Skip to main content
Hertenbiefstuk met aardbei-balsamicosaus
Hertenbiefstuk met aardbei-balsamicosaus

Hertenbiefstuk met aardbei-balsamicosaus

met regenboogwortelgroenten, hazelnoten en verse kruiden

Receptontwikkelaar Babette: "In dit recept heb ik gekozen voor een balsamico-aardbeiensaus: een zoete, maar frisse saus dankzij de combinatie van aardbeienjam en balsamicoazijn. Deze keer hem ik hem gecombineerd met hertenbiefstuk, een hoogwaardig stukje vlees."

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Hazelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

120 gram

Hertenbiefstuk

25 ml

Aardbeiensaus

250 gram

Aardappelen

25 gram

Crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Paarse wortel

½ stuk(s)

Pastinaak

¼ stuk(s)

Handsinaasappel

5 gram

Verse bladpeterselie, koriander en oregano

½ takje(s)

Verse rozemarijn

10 gram

Hazelnoten

(Bevat: Hazelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

[Plantaardige] roomboter

2 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

½ tl

Mosterd

Voedingswaarden

Energie (kJ)4474 kJ
Energie (kcal)1069 kcal
Vetten62.3 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten83.5 g
waarvan suikers26.7 g
Vezels19.3 g
Eiwitten34.8 g
Zout1.7 g
Potassium67.9 mg
Calcium15 mg

Benodigdheden

Pan
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Aluminiumfolie
Aardappelstamper
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verhit de oven voor op 200 graden. Breng een pan met ruim water aan de kook. Snijd de wortels door de lengte en vervolgens in kwarten. Verdeel de wortels aan één zijde van een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster 10 - 15 minuten in de oven. Ris de rozemarijnblaadjes van de stelen en snijd de blaadjes fijn. Hak de hazelnoten grof en rooster 2 - 3 minuten in een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Haal uit de koekenpan en bewaar apart.

Pastinaak roosteren
2

Snijd ondertussen de pastinaak in de lengte in 6 stukken en kook 3 - 4 minuten in de pan. Verdeel de pastinaak over de andere zijde van de bakplaat met bakpapier. Bewaar de pan met water apart voor later. Besprenkel de pastinaak met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl honing. Verdeel de helft van de rozemarijn over de pastinaak. Breng op smaak met peper en zout. Plaats de bakplaat terug in de oven en rooster nog 15 minuten.

Aardappelen koken
3

Was of schil de aardappelen en snijd in stukken. Voeg de aardappelen toe aan de pan met water van de pastinaak. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en kook de aardappelen 12 - 15 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet de aardappelen af en bewaar apart. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de hazelnoten op hoog vuur. Voeg, zodra de boter goed heet is, de hertenbiefstuk toe aan de koekenpan en bak 2 minuten per kant.

Jus maken
4

Snipper de ui. Rasp de sinaasappel met een fijne rasp en pers het sap uit de sinaasappel. Haal de steak uit de pan en breng op smaak met peper. Laat rusten onder aluminiumfolie. Bak de ui met de overige rozemarijn in dezelfde koekenpan 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en voeg de aardbeiensaus en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 30 ml sinaasappelsap toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed door en laat zachtjes pruttelen.

Afmaken
5

Snijd de verse kruiden fijn en voeg toe aan een kleine kom. Voeg per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte wijnazijn en 1/2 tl sinaasappelrasp toe aan de kom. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de crème fraîche en 1/2 tl mosterd per persoon toe. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe om het smeuïg te maken. Stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe aan de jus, roer goed door en haal van het vuur.

Serveren
6

Snijd de hertenbiefstuk, tegen de draad in, in dunne plakken. Serveer de aardappelpuree over de borden. Verdeel de hertenbiefstuk ernaast, samen met de geroosterde groenten. Schenk de aardbeienjus over de hertenbiefstuk en garneer de groenten met de kruidendressing. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Friese suikerbol met sinaasappelboter

Friese suikerbol met sinaasappelboter

Met volle yoghurt en sinaasappelsap
Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup
Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

met walnoottopping, gebakken sperziebonen en krieltjes
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

en gebakken cherrytomaten
Champignonrisotto van orzo met kabeljauwfilet als extra

Champignonrisotto van orzo met kabeljauwfilet als extra

met courgette, walnoten en pecorino
Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei
Verse pappardelle met gebakken kabeljauw

Verse pappardelle met gebakken kabeljauw

met romige prei-spinaziesaus, bieslook en citroen
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met Italiaanse groenten in tomatensaus en rijst
Poke bowl met gefrituurde kip

Poke bowl met gefrituurde kip

met avocado, sinaasappel, komkommer
Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

met courgette, prei en verse rozemarijn

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselderij en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in roombotersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in roombotersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met sinaasappel, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met sinaasappel, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderijfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderijfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte jus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui