HelloFresh
Heldere Thaise currysoep met rammenas en gebakken vis

Heldere Thaise currysoep met rammenas en gebakken vis

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3 / 4van de 607 beoordelingen
Lees meer

De rammenas is famillie van de radijs en de rettich. Net als zijn familieleden heeft hij een frisse en bittere smaak. Deze week eet je hem in een Thaise currysoep wat zorgt voor een fris geheel. Houd je wat rammenas over? Gebruik het dan fijngeraspt in een rauw-kost salade of misschien gekookt in een stamppot.

Labels:PittigQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)Vis
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Venkel

½ stuks

Rammenas

50 g

Rode currypasta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuks

Wijtingfilet met huid

(BevatVis)

200 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

2 el

Zonnebloemolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)1912.088 kJ
Energie (kcal)457 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten42 g
Vezels6 g
Eiwitten28 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok met deksel
Pan met deksel
Koekenpan
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Snijd de rammenas
Snijd de rammenas
1

Bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd klein. Schil de rammenas en snijd deze in dunne halve plakjes.

Voeg de bouillon toe
Voeg de bouillon toe
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de rode currypasta en de venkel toe. Voeg vervolgens de bouillon, sojasaus en de rammanas toe. Kook de soep 8 minuten, afgedekt, op laag vuur.

Bak de wijtingfilet
Bak de wijtingfilet
3

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de wijting in 3 minuten krokant op het vel en bak nog 1 – 2 minuten op de andere kant. Beng op smaak met peper en zout.

4

Voeg de udonnoedels toe aan de wok of soeppan en verwarm vervolgens 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op de soep smaak met peper en zout.

Serveer met de vis
Serveer met de vis
5

Verdeel de soep over de kommen en serveer met de vis erop.