Heldere Thaise currysoep met rammenas en gebakken vis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heldere Thaise currysoep met rammenas en gebakken vis

Heldere Thaise currysoep met rammenas en gebakken vis

De rammenas is famillie van de radijs en de rettich. Net als zijn familieleden heeft hij een frisse en bittere smaak. Deze week eet je hem in een Thaise currysoep wat zorgt voor een fris geheel. Houd je wat rammenas over? Gebruik het dan fijngeraspt in een rauw-kost salade of misschien gekookt in een stamppot.

Labels:
Pittig
Allergenen :
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

¼ stuk(s)

Rammenas

25 gram

Rode currypasta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

5 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Wijtingfilet met huid

(Bevat Vis)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)457 kcal
Energie (kJ)1912 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten42 g
waarvan suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten28 g
Zout0 g

Benodigdheden

Wok met deksel
Pan met deksel
Koekenpan
Wok

Instructies

Snijd de rammenas
1

Bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd klein. Schil de rammenas en snijd deze in dunne halve plakjes.

Voeg de bouillon toe
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de rode currypasta en de venkel toe. Voeg vervolgens de bouillon, sojasaus en de rammanas toe. Kook de soep 8 minuten, afgedekt, op laag vuur.

Bak de wijtingfilet
3

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de wijting in 3 minuten krokant op het vel en bak nog 1 – 2 minuten op de andere kant. Beng op smaak met peper en zout.

4

Voeg de udonnoedels toe aan de wok of soeppan en verwarm vervolgens 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op de soep smaak met peper en zout.

Serveer met de vis
5

Verdeel de soep over de kommen en serveer met de vis erop.