Heldere Thaise currysoep met rammenas en gebakken vis
Heldere Thaise currysoep met rammenas en gebakken vis

Heldere Thaise currysoep met rammenas en gebakken vis

De rammenas is famillie van de radijs en de rettich. Net als zijn familieleden heeft hij een frisse en bittere smaak. Deze week eet je hem in een Thaise currysoep wat zorgt voor een fris geheel. Houd je wat rammenas over? Gebruik het dan fijngeraspt in een rauw-kost salade of misschien gekookt in een stamppot.

Allergens:
Gluten
•Soy
•Milk
•Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Venkel

¼ unit

Rammenas

25 g

Rode currypasta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

5 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

1 unit

Wijtingfilet met huid

(Contains Fish)

100 g

Verse udonnoedels

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

300 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories457 kcal
Energy (kJ)1912 kJ
Fat19 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate42 g
Sugar0 g
Dietary Fiber6 g
Protein28 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Wok with Lid
•Pan with Lid
•Tall-Sided Pan
•Wok

Cooking Steps

Snijd de rammenas
1

Bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd klein. Schil de rammenas en snijd deze in dunne halve plakjes.

Voeg de bouillon toe
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de rode currypasta en de venkel toe. Voeg vervolgens de bouillon, sojasaus en de rammanas toe. Kook de soep 8 minuten, afgedekt, op laag vuur.

Bak de wijtingfilet
3

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de wijting in 3 minuten krokant op het vel en bak nog 1 – 2 minuten op de andere kant. Beng op smaak met peper en zout.

4

Voeg de udonnoedels toe aan de wok of soeppan en verwarm vervolgens 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op de soep smaak met peper en zout.

Serveer met de vis
5

Verdeel de soep over de kommen en serveer met de vis erop.