Skip to main content
Heldere paddenstoelensoep

Heldere paddenstoelensoep

met zelfgemaakte kaasstengels

.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

3 tl

Gedroogde tijm

350 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Baguette

(Bevat: Gluten)

⅓ stuk(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Paddenstoelenbouillonblokje

2 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2130 kJ
Energie (kcal)509 kcal
Vetten20 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers5 g
Vezels8 g
Eiwitten14 g
Zout2 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Soep maken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, ui en 1 tl tijm per persoon 2 minuten. Voeg de gesneden paddenstoelen toe en bak 5 minuten mee. Voeg 300 ml water per persoon toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de soeppan. Breng aan de kook en kook 3 minuten. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Bladerdeegstengels maken
3

Gebruik 1/3 deel van het bladerdeeg. Snijd het deeg in twee gelijken helften. Verdeel over de ene helft de belegen geraspte kaas en de overige tijm. Bestrooi met peper en zout. Leg de andere helft erover en druk voorzichtig aan. Snijd het bladerdeeg in repen van 1 cm. Maak daarna de kaasstengels door van elke reep beide uiteinden vast te pakken en het deeg voorzichtig een paar keer om te draaien. Leg de gedraaide kaasstengels op een bakplaat met bakpapier, leg het baguette ernaast en bak beide 13 - 15 minuten in de oven.

Serveren
4

Verdeel de paddenstoelenbouillon over de soepkommen. Serveer met de kaasstengels en de baguette.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders