Heekfilet met cherrytomaten saus

Heekfilet met cherrytomaten saus

Met wortelpuree en gebakken boterbonen met spek

Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Skin-on hake fillet

(Contains Fish)

125 g

Red cherry tomatoes

½ piece

Carrot

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Lemon

100 g

Potatoes

10 g

Fresh chives, dill & flat leaf parsley

½ pack

Butter beans

25 g

Bacon lardons

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Energy (kJ)1682 kJ
Calories402 kcal
Fat15.1 g
Saturated Fat5.2 g
Carbohydrate35.3 g
Sugar14.7 g
Dietary Fiber10.7 g
Protein26.8 g
Salt0.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in blokjes van 2 cm. Kook de wortelen 20 minuten in de pan met deksel. Voeg na 5 minuten de aardappelen toe en breng op smaak met peper en zout. Giet zodra beide gaar zijn af, bewaar een beetje kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.

2

Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten. Giet de boterbonen af. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Pers de citroen uit boven een kleine kom.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Fruit de knoflook en de helft van de ui 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de cherrytomaten toe en 100 ml water per persoon. Laat 2-5 minuten afgedekt sudderen. Haal de deksel van de pan en druk doormiddel van een aardappelstamper of vork de tomaatjes kapot. Laat nog 1 minuten sudderen.


4

Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met de olijfolie en bak de heekfilet vis 2 - 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak de xx vis nog 1 - 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit een andere koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekjes 6 – 8 minuten. Voeg dan de overige ui en boterbonen toe en bak nog 2 – 3 minuten. Stamp de zoete aardappelen met een zoete aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon 1/4 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de puree over de borden en leg de heekfilet erop. Serveer de saus erover en leg de gebakken boterbonen ernaast.