topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Haute-dog van chimayworst

met witlofsalade en een crumble van peperkoek

Deze haute dog eet je met het pinkje omhoog. Geen 'gewone' varkensworst, maar eentje met chimaykaas erin maakt deze hotdog zo speciaal. Deze smeuïge, authentieke abdijkaas past perfect bij de zoete peperkoek-crumble. Serveer met een heerlijk Belgisch witlofslaatje erbij et voilà: serviette op de schoot, trappistje erbij en genieten maar!

Allergenen :
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Varkensworst met Chimay-kaas en gesmoorde ajuin

½ stuk(s)

Peperkoek

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Witlof

½ stuk(s)

Appel

20 gram

Veldsla

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Honing

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3335 kJ
Energie (kcal)797 kcal
Vetten49 g
waarvan verzadigd17.2 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers23.9 g
Vezels6 g
Eiwitten23 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat
Bakpapier
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen.

Chimayworst bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de chimayworst op middelhoog vuur in 2 - 3 minuten rondom bruin. Voeg de rode ui toe, dek de pan af en bak 10 - 12 minuten op laag vuur. Keer regelmatig om.

Crumble maken
3

Snijd de peperkoek in zeer dunne plakken en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Leg de ciabatta op dezelfde bakplaat en bak 5 – 7 minuten in de oven.

Snijden en mengen
4

Snijd de harde onderkant van het witlof af en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snipper het witlof fijn. Snijd de appel doormidden, verwijder het klokhuis en snijd de appel in halve maantjes. Meng in een grote kom per persoon 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1 tl wittewijnazijn en 1 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Haute-dog maken
5

Houd 4 schijfjes appel per persoon apart. Meng het fijngesneden witlof en de overige appel door de honingmosterdvinaigrette. Snijd de ciabatta aan de bovenkant in tot ongeveer de helft (snijd hem dus niet via de zijkant open!). Verdeel een beetje veldsla en de gebakken rode ui over de broodjes en leg de chimayworst erop. Steek de plakjes appel erbij. Garneer de haute-dog naar smaak met mosterd en verkruimel de peperkoek eroverheen.

Serveren
6

Verdeel de overige veldsla over de borden en schep de witlofsalade met appel erbovenop. Serveer met de haute dog.