Deze haute dog eet je met het pinkje omhoog. Geen 'gewone' varkensworst, maar eentje met chimaykaas erin maakt deze hotdog zo speciaal. Deze smeuïge, authentieke abdijkaas past perfect bij de zoete peperkoek-crumble. Serveer met een heerlijk Belgisch witlofslaatje erbij et voilà: serviette op de schoot, trappistje erbij en genieten maar!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Varkensworst met Chimay-kaas en gesmoorde ajuin
½ stuk(s)
Peperkoek
1 stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Witlof
½ stuk(s)
Appel
20 gram
Veldsla
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Honing
1 tl
Mosterd
1 tl
Wittewijnazijn
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de chimayworst op middelhoog vuur in 2 - 3 minuten rondom bruin. Voeg de rode ui toe, dek de pan af en bak 10 - 12 minuten op laag vuur. Keer regelmatig om.
Snijd de peperkoek in zeer dunne plakken en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Leg de ciabatta op dezelfde bakplaat en bak 5 – 7 minuten in de oven.
Snijd de harde onderkant van het witlof af en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snipper het witlof fijn. Snijd de appel doormidden, verwijder het klokhuis en snijd de appel in halve maantjes. Meng in een grote kom per persoon 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1 tl wittewijnazijn en 1 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Houd 4 schijfjes appel per persoon apart. Meng het fijngesneden witlof en de overige appel door de honingmosterdvinaigrette. Snijd de ciabatta aan de bovenkant in tot ongeveer de helft (snijd hem dus niet via de zijkant open!). Verdeel een beetje veldsla en de gebakken rode ui over de broodjes en leg de chimayworst erop. Steek de plakjes appel erbij. Garneer de haute-dog naar smaak met mosterd en verkruimel de peperkoek eroverheen.
Verdeel de overige veldsla over de borden en schep de witlofsalade met appel erbovenop. Serveer met de haute dog.