Skip to main content
Hasselback pompoen met feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hasselback pompoen met feta

Hasselback pompoen met feta

met linzen, pecannoten en cranberry's

Met dit recept tover je 485 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Pecannoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Flespompoen

5 gram

Verse tijm

1 takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Pecanstukjes

(Bevat: Pecannoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ pak(ken)

Linzen

(Kan bevatten: Gluten)

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

20 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1.5 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3231 kJ
Energie (kcal)772 kcal
Vetten33.3 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten91.7 g
waarvan suikers28.6 g
Vezels20.8 g
Eiwitten18.7 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom
Vergiet

Instructies

Pompoen roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schil de pompoen. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de pitten en de draderige binnenkant.
  • Leg de pompoen met de snijkant naar beneden op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster de pompoen 15 - 18 minuten in de oven.
Snijden
2
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pecannoten in 1 - 2 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Ris de helft van blaadjes van de takjes tijm en 3/4 van de naalden van de takjes rozemarijn en snijd grof.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kleine kom de balsamicoazijn met de knoflook, de grofgesneden tijm en rozemarijn en 2/3 van de olijfolie.
Pompoen glaceren
3
  • Haal de pompoen uit de oven. Snijd over de breedte inkepingen in de bolle kant van de pompoenhelften (zie Tip).
  • Smeer de kruidenolie over de bolle kant van de pompoenhelften en stop de overige tijm en rozemarijn in de inkepingen.
  • Rooster de pompoen 35 - 40 minuten in de oven.

Tip: Om te voorkomen dat je de pompoen te ver doorsnijdt kan het helpen om aan beide lange zijdes een pollepel of eetstokje neer te leggen.

Linzen afspoelen
4
  • Spoel de linzen af in een vergiet en laat uitlekken.
  • Snijd de sjalot in halve ringen.
  • Snijd de peterselie grof.

Weetje: Linzen bevatten eiwitten, ijzer en vitamine B1: ideaal als vleesvervanger dus! Ze hebben nog een streepje voor, linzen bevatten namelijk ook nog eens vezels. Win-win dus!

Pompoen roosteren
5
  • Verhit in de laatste 5 minuten van de baktijd van de pompoen de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de sjalot en de Peruaanse kruidenmix 4 - 5 minuten.
  • Voeg de linzen en het bouillonblokje toe en bak 2 - 3 minuten mee.
  • Voeg de peterselie toe en roer goed door.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege.

Serveren
6
  • Verdeel de linzen over de borden. Serveer de hasselback pompoen erbovenop.
  • Verkruimel de feta over het gerecht. Garneer met de pecannoten en de gedroogde cranberry's.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

met rijst, sinaasappelsalade, mangochutney en koriander
Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokostopping en Koreaanse kruiden
 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Slabootjes met kip en noedels

Slabootjes met kip en noedels

kies en mix toppings: mangochutney, gefrituurde uitjes, komkommer en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!
Romige farfalle met honinggroenten

Romige farfalle met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en verse kruiden

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en verse kruiden

met tahindressing, rode biet, komkommer en citroen
Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselderij

Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselderij

met aardappelpuree, walnoten en peterselie
Romige spinaziedahl met cashewnoten

Romige spinaziedahl met cashewnoten

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

met cashewnoten, verse kruiden, groenten en limoen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

met spekjes en Belgische kruidenmix
Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

met peultjes, gomasio en aardappelpartjes
Pittige kipdrumsticks met couscous

Pittige kipdrumsticks met couscous

met kruidige labnesaus en groenten
Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt, zure room en tomatensalsa
Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

met pittige parelcouscous, courgette en Siciliaanse kruiden
Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

met rijst, koriander en komkommer
Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

met Parmigiano Reggiano, aubergine en Midden-Oosterse kruiden
Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

met aardappelpartjes, gebakken ei en komkommersalade
Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

met kruidige venkelsla, koriander en limoen
Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

met rijst, zoetzure groenten en koriander
Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

en voor ouders: pittige jalapeñosaus, limoen en koriander
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

met avocado, tomaat en bieten-tortillachips
Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

met Libanees platbrood, courgette en puntpaprika
Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

met komkommersalade, rode peper en gebakken ui
Linzenschotel met kaas

Linzenschotel met kaas

met salade van veldsla en pompoenpitten
Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney
Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

met sinaasappelroomkaas, frisse salsa en sumak
Krokante vegetarische kipburger op brioche

Krokante vegetarische kipburger op brioche

pick ‘n’ mix toppings: honing-mosterddressing, gekaramelliseerde ui en meer!