HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGroene Soep Met Hartig Taartje
topBanner
Groene soep met hartig taartje

Groene soep met hartig taartje

Lees meer

Het pasteitje dat je bij deze soep eet, bestaat behalve uit spinazie ook uit feta. Feta is kaas gemaakt van schapenmelk en komt uit Griekenland. Daar begonnen ze al héél vroeg met het maken van schapenkaas, al meer dan 2000 jaar geleden. In Griekenland maken schapenherders de kaas nog steeds op bijna dezelfde manier!

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)Lupine

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 tl

Gedroogde oregano

2 stuk(s)

Spinazie-fetapastei

(BevatGlutenbevattende granen, Ei, Melk (inclusief lactose), Lupine)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)476 kcal
Energie (kJ)1991.584 kJ
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels4 g
Eiwitten8 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Deksel
Grote pan
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 500 ml water per persoon.

2

Was de aardappelen (maritima) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de courgette in plakken. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.

3

Verhit de olijfolie in de soeppan en fruit de ui, knoflook en oregano 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de aardappelen en courgette toe en bak al roerende 1 - 2 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 400 ml kokend water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.

4

Bak ondertussen de spinazie-fetapastei, zonder folie, 20 minuten in de oven.

5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen.

6

Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer de soep extra vierge olijfolie naar smaak. Serveer met het de spinazie-fetapastei.