Skip to main content
Groene soep met hartig taartje

Groene soep met hartig taartje

3.4
(499)

Het pasteitje dat je bij deze soep eet, bestaat behalve uit spinazie ook uit feta. Feta is kaas gemaakt van schapenmelk en komt uit Griekenland. Daar begonnen ze al héél vroeg met het maken van schapenkaas, al meer dan 2000 jaar geleden. In Griekenland maken schapenherders de kaas nog steeds op bijna dezelfde manier!

Allergens:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Lupine

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy
Serving amount

100 g

Kruimige aardappelen

½ unit

Courgette

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

1 teaspoon

Gedroogde oregano

1 unit

Spinazie-fetapastei

(Contains: Gluten, Ei, Melk (inclusief lactose), Lupine)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

¾ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

/ per serving
Calories476 kcal
Energy (kJ)1992 kJ
Fat23 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate55 g
Dietary Fiber4 g
Protein8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Stove
Lid
Large Pan
Immersion blender

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 500 ml water per persoon.

Snijd de courgette.
2

Was de aardappelen (maritima) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de courgette in plakken. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
3

Verhit de olijfolie in de soeppan en fruit de ui, knoflook en oregano 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de aardappelen en courgette toe en bak al roerende 1 - 2 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 400 ml kokend water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.

4

Bak ondertussen de spinazie-fetapastei, zonder folie, 20 minuten in de oven.

Pureer de soep met een staafmixer.
5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen.

Verdeel de soep over de soepkommen.
6

Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer de soep extra vierge olijfolie naar smaak. Serveer met het de spinazie-fetapastei.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes