
Dit gerecht is geïnspireerd op ayam besengek, een Indonesisch gerecht met kip, kokosmelk en een kruidige saus. Besengek currypasta wordt veel gebruikt in de Indonesische keuken en wordt ook wel boemboe genoemd. Kruiden, specerijen en vaak ook ui en knoflook worden traditioneel fijngemalen met een vijzel. Deze milde currypasta zorgt samen met de gekruide Indonesische kipgehaktballetjes voor een ware smaaksensatie.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
75 gram
Basmatirijst
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Gele wortel
1 stuk(s)
Knoflookteen
2.5 gram
Verse koriander
¼ stuk(s)
Limoen
3 stuk(s)
Kipgehaktballetjes met Thaise kruiden
50 gram
Besengek-currypasta
ml
Kokosmelk
10 gram
Pikante honingpinda's
(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Sesamzaad, Noten)
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 60 g rijst en 50 ml kokosmelk per persoon. Van de overige rijst en kokosmelk kun je een kokos-rijst-havermoutontbijt maken.


