Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, peterselie en paprika.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Giant couscous
110 g
Chicken thigh strips with garlic & herbs
g
Chicken thigh strips
¼ head
Iceberg lettuce
1 piece
Tomato
¼ piece
[Persian] cucumber
½ piece
Onion
50 g
Feta
(Contains Milk)
½ piece
Lemon
1 tablespoon
Olive oil
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kippendijreepjes in 6 – 7 minuten gaar.
Tip: Let jij op je zoutinname? Maak dan gebruik van natriumarme bouillon of gebruik de hleft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.
Snijd ondertussen de sla klein en voeg toe aan een saladekom. Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui. Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de sla. Verbrokkel de feta.
Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Bak hem dan kort mee met de kip.
Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. Meng in een kleine kom: 1 el citroensap per persoon, de extra vierge olijfolie en de honing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.
Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Verdeel de salade over de borden. Schep hier de parelcouscous en de kippendijreepjes over. Garneer met de feta en de partjes citroen.