HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGriekse Salade Met Kippendij
topBanner
Griekse salade met kippendij

Griekse salade met kippendij

met parelcouscous en feta

Lees meer

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, peterselie en paprika.

Labels:Lekker snelFamilieLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Parelcouscous

220 gram

Kippendijreepjes met tuinkruiden en knoflook

gram

Kippendijreepjes

½ head

IJsbergsla

2 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Ui

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

350 ml

Groentebouillon

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)772 kcal
Energie (kJ)3229 kJ
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels5.2 g
Eiwitten37 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Pan met deksel
Saladekom
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kippendijreepjes in 6 – 7 minuten gaar.

Tip: Let jij op je zoutinname? Maak dan gebruik van natriumarme bouillon of gebruik de hleft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

2

Snijd ondertussen de sla klein en voeg toe aan een saladekom. Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui. Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de sla. Verbrokkel de feta.

Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Bak hem dan kort mee met de kip.

3

Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. Meng in een kleine kom: 1 el citroensap per persoon, de extra vierge olijfolie en de honing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

4

Verdeel de salade over de borden. Schep hier de parelcouscous en de kippendijreepjes over. Garneer met de feta en de partjes citroen.