Skip to main content
Goedgevulde nachobowl met biefstuk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Goedgevulde nachobowl met biefstuk

Goedgevulde nachobowl met biefstuk

met gekruide tomatenrijst, salsa en avocado

Met deze kleurrijke Mexicaanse bowl gaat de zon spontaan aan de keukentafel schijnen. De mix van gemarineerde biefstukreepjes, kruidige rijst, frisse tomatensalsa, mais en zure room maken het een echte familiefavoriet. Serveer met nacho's en word getrakteerd op een bord vol comfortfood!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Witte langgraanrijst

⅓ stuk(s)

Avocado

40 gram

Bieten-tortillachips

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode ui

70 gram

Mais in blik

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat: Selderij Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

¼ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1181 kcal
Energie (kJ)4940 kJ
Vetten60.1 g
waarvan verzadigd20.3 g
Koolhydraten107.6 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels10.9 g
Eiwitten48.9 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Vergiet
Pan met deksel
Kom
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de biefstuk uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Laat de mais uitlekken in een vergiet en leg vervolgens in een ovenschaal. Bestrooi met peper en zout en voeg 1/2 el roomboter per persoon toe. Rooster de mais 12 - 15 minuten in de oven. Schep halverwege om zodat de gesmolten boter verspreid wordt.

Rijst koken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de ui 1 - 2 minuten. Voeg de tomatenpuree, 1/4 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon en de rijst toe en bak 1 minuut mee. Blus de pan af met 175 ml water per persoon en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar (zie Tip). Giet als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Roer de rijst af en toe door. Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.

Salsa maken
3

Snijd de tomaat in blokjes en de limoen in partjes. Hak de bladpeterselie grof. Meng in een kom per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie en het sap van 1 limoenpartje. Meng de tomaat, de overige ui en de helft van de bladpeterselie erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. 

Nacho's bakken
4

Stort de tortillachips in een ovenschaal en verdeel de geraspte kaas erover. Bak 3 - 5 minuten in de oven, of tot de kaas is gesmolten. Meng in een kleine kom de zure room met het sap van 1 limoenpartje per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Biefstuk bakken
5

Dep de biefstuk droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met de overige Mexicaanse kruiden, peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de biefstuk 1 – 3 minuten per kant. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe kommen en garneer met de mais, tomatensalsa en avocado. Bestrooi met de overige peterselie en garneer met de eventueel overige limoenpartjes. Snijd de biefstuk, tegen de draad in, in dunne plakjes en verdeel over de rijst. Garneer de bowl met de zure room. Serveer met de nacho's.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

met bruine rijst, tomatensalsa, yoghurt en puntpaprika
Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

met rijst, sinaasappelsalade, mangochutney en koriander
Falafelbowl met mangohummus

Falafelbowl met mangohummus

met sumaksalade en gebakken aardappelen
Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Kipburger op briochebroodje met groenten

Kipburger op briochebroodje met groenten

en voor ouders: sriracha-mayo en gekruide krieltjes
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokostopping en Koreaanse kruiden
 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

met Koreaanse kruiden, aardappelpartjes en komkommer
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Romige farfalle met honinggroenten

Romige farfalle met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Couscousbowl met kalkoen en currymayo

Couscousbowl met kalkoen en currymayo

kies en mix toppings: amandelschaafsel, honingwortels en meer!
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool
Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

met peultjes, zoete Aziatische saus en limoen
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel
Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselderij

Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselderij

met aardappelpuree, walnoten en peterselie
Romige spinaziedahl met cashewnoten

Romige spinaziedahl met cashewnoten

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

met cashewnoten, verse kruiden, groenten en limoen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Half-om-half burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

Half-om-half burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

met romige aardappelpuree, peterselie en panko
Parelcouscous met Midden-Oosterse stijl kip en aubergine

Parelcouscous met Midden-Oosterse stijl kip en aubergine

met munt-labnesaus en frisse tomaat-komkommersalade
Naanpizza met aubergine

Naanpizza met aubergine

met champignons en mozzarella
Mafaldine met burrata en pittige panko-topping

Mafaldine met burrata en pittige panko-topping

in romige saus met kappertjes en cherrytomaten
Italiaanse stijl cottage pie

Italiaanse stijl cottage pie

met varkensboerengehakt en spinazie-kaastopping
Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

met peterselie, basilicum en tomaat
Udonnoedels roerbak met omeletreepjes

Udonnoedels roerbak met omeletreepjes

voor de ouders: zoet-pittige chilisaus, gezouten pinda's en koriander
Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

met knapperig platbrood, tahin-yoghurtsaus en walnootstukjes
Mee Goreng stijl noedels met kip-kalkoengehakt

Mee Goreng stijl noedels met kip-kalkoengehakt

met zoete Aziatische saus, paksoi en gefrituurde uitjes
Pittige honingpita's met burger en rodebietenspread

Pittige honingpita's met burger en rodebietenspread

met witte kaas, yoghurtsaus en komkommersalade
Fusilli met basilicum en Grana Padano

Fusilli met basilicum en Grana Padano

met champignons, linzen en Siciliaanse kruiden
Rode biet platbrood met rundergehakt en grillkaas

Rode biet platbrood met rundergehakt en grillkaas

met za'atar, labne en verse kruiden
Steak met mascarpone-broccolipuree

Steak met mascarpone-broccolipuree

met Parmigiano Reggiano, pastinaak en uienjus
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, cherrytomaten en geroosterd amandelschaafsel
Varkenshaas met paksoi en salade

Varkenshaas met paksoi en salade

met gezouten pinda's en frisse sesamdressing
Cheesy tuna melt stokbrood

Cheesy tuna melt stokbrood

kies en mix toppings: tomaat, mais, verse kruiden en meer!
Snelle pasta met Mexicaans geïnspireerde twist

Snelle pasta met Mexicaans geïnspireerde twist

met varkensgehakt, kaas en zure room
Tandoori-stijl kalkoensalade

Tandoori-stijl kalkoensalade

met mangochutneydressing, aardappelen en zoetzure radijsjes
Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree, sperziebonen en wortel
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met gebakken aardappeltjes en komkommersalade