Skip to main content
Fusilli met geitenkaas, honing en chili-olie

Fusilli met geitenkaas, honing en chili-olie

met spinazie, cherrytomaten en pijnboompitten

Met dit recept tover je 260 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Volkoren fusilli

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

10 gram

Pijnboompitten

125 gram

Rode cherrytomaten

½

Tomatenpuree

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Spinazie

25 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

75 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

4 ml

Chili-olie

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3327 kJ
Energie (kcal)795 kcal
Vetten38.1 g
waarvan verzadigd15.5 g
Koolhydraten74.7 g
waarvan suikers19.1 g
Vezels13.2 g
Eiwitten31.1 g
Zout1.5 g
Potassium967.8 mg
Calcium113.8 mg
Iron2.5 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta (zie Tip).
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten. ​​Houd 100 ml pastawater per persoon apart, giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten 1 - 2 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan en houd apart.

Tip: Gebruik eventueel een waterkoker om tijd te besparen.

Groenten bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de cherrytomaten, tomatenpuree, Mexicaanse kruidenmix en balsamicoazijn toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de spinazie toe en laat slinken.
Afmaken
3
  • Voeg de roomkaas en de helft van de geitenkaas toe en laat smelten tot een romige saus.
  • Voeg de pasta en het achtergehouden kookvocht toe. Roer tot alles goed gemengd is.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de pasta op diepe borden.
  • Verkruimel de overige geitenkaas over de pasta.
  • Besprenkel met de honing en chili-olie.
  • Garneer met de pijnboompitten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders