Pecorino is een schapenkaas en heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse woord voor schaap: pecora.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
10 gram
Hazelnoten
â…“ zakje(s)
Italiaanse kruiden
15 gram
Geraspte Italiaanse kaas
50 gram
Spinazie
125 gram
Champignons
50 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
125 gram
Gnocchi di patate
½ stuk(s)
Ui
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng een pan met gezouten water aan de kook voor de gnocchi. Voeg de gnocchi toe en laat deze 3 - 4 minuten koken. Giet vervolgens af in een vergiet en laat uitstomen. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de champignons al roerend gedurende 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Voeg deze tijdens het bakken toe aan de champignons. Hak de hazelnoten grof.
Voeg de spinazie toe aan de hapjespan en bak al roerend 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de room en 1 tl Italiaanse kruiden per persoon toe aan de hapjespan en verwarm het geheel nog 1 minuut. Voeg vervolgens de gnocchi toe aan de hapjespan en bak nog 1 - 2 minuten al roerend op hoog vuur. Breng op smaak met peper.
Serveer de gnocchi in diepe borden. Garneer met de pecorino en de hazelnoten. Proef en breng op smaak met peper en zout.