Gevulde varkenshaas met mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde varkenshaas met mozzarella

Gevulde varkenshaas met mozzarella

met spaghetti in tomatensaus

Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Courgette

90 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

100 gram

Passata

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3282 kJ
Energie (kcal)784 kcal
Vetten27.1 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten83.2 g
waarvan suikers16.9 g
Vezels6.5 g
Eiwitten49.5 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

•Cocktailprikkers
•Keukenpapier
•Ovenschaal
•Kleine kom
•Pan
•Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de courgette in kleine blokjes. Snijd de mozzarella in plakjes van 1 cm dik.

Varkenshaas voorbereiden
2

Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en snijd bijna helemaal doormidden, zodat je de varkenshaas kunt openvouwen. Breng de binnen- en buitenkant goed op smaak met peper en zout. Beleg elk stuk varkenshaas met 2 mozzarellaplakjes. Besprenkel de mozzarella met 1 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Gebruik cocktailprikkers of tandenstokers om het geheel dicht te prikken en vast te houden.

Bakken
3

Meng in een kleine kom de knoflook met 1/2 el olijfolie en 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon. Leg de varkenshaas in een ovenschaal en smeer de kruidenolie eroverheen. Bak de varkenshaas 15 - 20 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Varkenshaas mag nog rosé zijn. Houd je hier niet van? Bak de varkenshaas dan wat langer in de oven.

Pasta koken
4

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta. Kook de spaghetti 10 - 12 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen in de pan.

Saus maken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 - 3 minuten. Voeg de courgette toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de passata en 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon toe en stoof het geheel nog 2 minuten. Blus af met het zwarte balsamicoazijn en voeg de suiker toe. Verlaag het vuur, voeg 2 el pastakookvocht per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur pruttelen tot de pasta gaar is.

Serveren
6

Haal de varkenshaas uit de oven. Giet de overgebleven saus van de varkenshaas bij de tomatensaus. Meng ook de pasta door de saus. Verdeel de pasta over de borden. Leg de varkenshaas erbij. Serveer met de overige mozzarella.

Weetje: Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol vitamine B1, B6 en B12 - zeer geschikt om balans te geven aan je maaltijd.