Skip to main content
Gevulde varkenshaas met mozzarella
Gevulde varkenshaas met mozzarella

Gevulde varkenshaas met mozzarella

met spaghetti in courgette-tomatensaus

4.0
(378)

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken. Wist je dat dit het enige stukje van het varken is dat je zelfs rosé kunt eten?

Labels:
Familie
Eiwitrijk
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Courgette

90 gram

Spaghetti

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten: Mosterd, Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose), Selderij)

100 gram

Passata

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3282 kJ
Energie (kcal)784 kcal
Vetten27.1 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten83.2 g
waarvan suikers16.9 g
Vezels6.5 g
Eiwitten49.5 g
Zout1.3 g
Potassium281.3 mg
Calcium43.5 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Cocktailprikkers
Keukenpapier
Pan
Ovenschaal
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de mozzarella in plakjes. Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en snijd bijna helemaal doormidden, zodat je de varkenshaas kunt openvouwen.
  • Breng de binnen- en buitenkant op smaak met peper en zout. Beleg elk stuk varkenshaas met 2 mozzarellaplakjes.
  • Besprenkel de mozzarella met de helft van de zwarte balsamicoazijn. Gebruik cocktailprikkers of tandenstokers om het geheel dicht te prikken en vast te houden.
Pasta koken
2
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in kleine blokjes.
  • Meng in een kleine kom de knoflook met de helft van de olijfolie en de helft van de Italiaanse kruidenmix.
  • Leg de varkenshaas in een ovenschaal en smeer de kruidenolie eroverheen. Bak de varkenshaas 15 - 20 minuten in de oven.
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta. Kook de pasta 10 - 12 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen in de pan.
Saus maken
3
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 - 3 minuten. Voeg de courgette toe en bak 3 - 4 minuten verder.
  • Voeg de passata en de overige Italiaanse kruidenmix toe en stoof het geheel nog 2 minuten.
  • Blus af met de overige zwarte balsamicoazijn en voeg roer de suiker erdoor.
  • Verlaag het vuur en voeg 30 ml kookvocht per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur pruttelen tot serveren.
Serveren
4
  • Haal de varkenshaas uit de oven.
  • Giet de overgebleven sappen van de varkenshaas bij de tomatensaus.
  • Meng de pasta door de saus.
  • Verdeel de pasta over de borden. Leg de varkenshaas erbovenop. Serveer met de overige mozzarella.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders