Skip to main content
Gevulde portobello met aardappeltjes

Gevulde portobello met aardappeltjes

met extra portie portobello, geitenkaas en cherrytomaten

4.1
(32)

Portobello is echt een superfood - niet alleen in voedingswaarden maar ook in formaat. Ze zitten vol vitamine B en kunnen wel een diameter van 15 cm hebben!

Door beperkingen in de leveringen is de paprika in dit recept vervangen door aubergine.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

½ bosje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Rode ui

250 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Aubergine

2 stuk(s)

Portobello

75 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Honing

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kcal)915 kcal
Energie (kJ)3828 kJ
Vetten50 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers17 g
Vezels16 g
Eiwitten29 g
Zout1 g
Pan met deksel
Keukenpapier
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal

Instructies

Aardappelen voorkoken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd ze in lange smalle parten. Kook de aardappelen 4 – 6 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Dep de aardappelen vervolgens droog met een schone theedoek of met keukenpapier.

Snijden
2

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de rode ui in ringen. Halveer de rode cherrytomaten. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm.

Aardappelen bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen met de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 25 - 35 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan.

Groenten in de oven
4

Leg ondertussen de rode ui en aubergine op een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello er met de open kant naar boven tussen en vul de portobello met de geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de honing over de portobello met geitenkaas. Bak 18 – 20 minuten in de oven.

Tomaatjes meebakken
5

Verdeel ondertussen de cherrytomaten in een ovenschaal. Besprenkel met de zwarte balsamicoazijn, de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten de laatste 15 minuten mee in de oven. Strooi de walnootstukjes over de portobello en rode ui, 5 minuten voor het einde van de baktijd.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en portobello met de ovengroenten over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders