HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGevulde Paprika Met Romige Champignons, Kip En Rijst
topBanner
Gevulde paprika met romige champignons, kip en rijst

Gevulde paprika met romige champignons, kip en rijst

met frisse veldslasalade

Lees meer

Waar heeft 1 rode paprika 3 keer zoveel van als een sinaasappel? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Familie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Witte langgraanrijst

2 stuk(s)

Paprika

125 gram

Champignons

200 gram

Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes

200 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3210 kJ
Energie (kcal)767 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels6 g
Eiwitten37 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Hapjespan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, 8 minuten. Zet daarna het vuur uit en laat nog 10 minuten staan met het deksel op de pan. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel.

2

Snijd ondertussen de paprika in de lengte door de helft. Verwijder de zaadlijsten, maar laat de groene steel aan de paprika. Leg de halve paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak de paprika's 10 - 15 minuten in de oven.

3

Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Verhit 1/2 el boter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes en champignons 4 - 5 minuten. Voeg de kookroom en 1/4 kippenbouillonblokje per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel 5 minuten zachtjes inkoken.

4

Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de veldsla door de dressing.

5

Meng de rijst met de kip in champignonsaus in de hapjespan. Vul de gebakken paprika's met het mengsel.

6

Verdeel de paprika's over de borden en serveer de salade ernaast.