Wist je dat een groene paprika meer vezels en vitamine K bevat dan een rode of gele paprika?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Groene paprika
40 gram
Basmatirijst
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Tomaat
100 gram
Half-om-halfgehakt
⅓ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
½ pak(ken)
Rode kidneybonen
25 gram
Biologische volle yoghurt
15 gram
Geraspte cheddar
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 el
[Plantaardige] roomboter
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de groene paprika in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en leg de groene paprika met de open kant naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Bak de groene paprika 15 – 20 minuten in de voorverwarmde oven tot hij lichtbruin kleurt.
Kook ondertussen de basmatirijst, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de overige paprika en tomaat in blokjes.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg het Italiaans gekruide half-om-half gehakt, de rode peper en de Mexicaanse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Bak het gehakt in 1 – 2 minuten los op middelhoog vuur - het hoeft nog niet gaar te zijn.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Eten er kinderen mee of houd je niet zo van pittig? Voeg dan de helft van de rode peper toe, of houd het apart om later mee te garneren.
Voeg de tomaat- en paprikablokjes, kidneybonen (afgieten is niet nodig) en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan. Dek de pan af en laat 10 – 12 minuten stoven op middelmatig vuur. Haal de laatste 5 – 6 minuten het deksel van de pan. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat kidneybonen van alle bonen de meeste vezels bevatten? Het eten van voldoende vezels is niet alleen goed voor je darmen, maar verlaagt ook het risico op hart- en vaatziekten.
Verdeel de rijst over de borden en leg de groene paprika's ernaast. Vul de groene paprika's met de chili. Garneer met de yoghurt en de geraspte cheddar.
Tip: Wist je dat dit gerecht, voornamelijk door de paprika's, ruim 200% van de ADH vitamine C bevat?