Skip to main content
Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli
Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli

Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli

met kruidenroomkaas en tomatensalade

4.3
(7,6K)

Vind je het leuk om het gevulde bladerdeeg er extra mooi uit te laten zien? Snijd de zijkanten van het deeg dan in en vlecht het dicht over de vulling heen.

Labels:
Family
Allergenen:
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipgehakt met tuinkruiden

70 gram

Broccoli

25 gram

Kruidenroomkaas

15 gram

Geraspte belegen kaas

¼ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Tarwe, Gluten)

1.5 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)730 kcal
Energie (kJ)3054 kJ
Vetten51 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten32 g
waarvan suikers5 g
Vezels3.8 g
Eiwitten31 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Kipgehakt bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het kipgehakt los in 3 - 4 minuten - het hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Giet het kipgehakt af.

Tip: Het kipgehakt gaat straks in het bladerdeeg en mag daarom niet te vochtig zijn. Giet dus goed af.

Broccoli koken en mengen
2

Breng ondertussen een laagje water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in hele kleine roosjes en de steel in blokjes. Blancheer de broccoli, afgedekt, 3 minuten. Giet af en spoel kort onder koud water. Meng de broccoli in een kom met de kruidenroomkaas, geraspte kaas en het kipgehakt.

Bladerdeeg vullen
3

Rol het bladerdeeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier. Snijd de zijkanten in, maar laat de binnenste strook heel. Beleg deze strook met de broccolivulling en vouw de ingesneden zijkanten naar binnen toe over de vulling heen. Bak het gevulde bladerdeeg 25 - 35 minuten in de oven.

Tip: Om een mooi glimmend laagje aan het bladerdeeg te geven, kun je het deeg voor het bakken met een kwastje insmeren met melk.

Snijden
4

Snijd de tomaten in dunne partjes.

Salade maken
5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el witte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de tomatenpartjes met de dressing.

Serveren
6

Snijd voor ieder een stuk van het gevulde bladerdeeg af en serveer met de tomatensalade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders