Gestoomde bao bun met speklap in ketjapmarinade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gestoomde bao bun met speklap in ketjapmarinade

Gestoomde bao bun met speklap in ketjapmarinade

met rode puntpaprika en zoetzure komkommer

De bao bun is een smaakvolle Chinese uitvinding om een vaak zoete en kleverige saus makkelijk onderweg op te eten. Streetfoodproof dus!

Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1.25 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

2 stuk(s)

Speklap

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

2 stuk(s)

Bao-broodje

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

Zelf toevoegen

½ el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

2 el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)829 kcal
Energie (kJ)3470 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers34 g
Vezels4.8 g
Eiwitten29 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Speklap marineren
1

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd of rasp de gember en de knoflook fijn. Snijd de rode peper fijn. Meng in een kom de knoflook, gember en rode peper met 2 el zoete ketjap per persoon. Snijd de speklap in blokjes van 1 bij 1 cm en meng met de marinade. Breng op smaak met peper en zout. Zet opzij en laat minimaal 10 minuten intrekken.

Tip: Als je van extra pittig houdt laat je de zaadlijsten van de rode peper zitten. Zo niet, verwijderen ze dan en voeg eventueel maar de helft van de rode peper toe aan de marinade.

Zoetzuur maken
2

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 2 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en wat peper en zout. Snijd de komkommer in stukken van 5 cm lang en vervolgens in dunne reepjes. Meng de komkommer met de zoetzure dressing. Zet apart en schep af en toe om.

Speklap bakken
3

Snijd de ui en rode puntpaprika in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Bak de ui en gemarineerde speklapblokjes 10 minuten op middelhoog vuur. Zet daarna het vuur laag en voeg de zoete Aziatische saus en 2 el water per persoon toe. Laat 5 minuten zachtjes inkoken.

Boa bun stomen
4

Snijd de bao buns voorzichtig open en maak de binnen- en buitenkant een beetje vochtig met water. Vul de bao buns met speklap, maar laat wat van de saus achter in de pan voor de volgende stap. Pak de bao buns in met aluminiumfolie. Stoom de ingepakte bao buns 7 - 9 minuten in de oven.

Tip: Tip 1: Snijden de bao buns moeilijk open? Leg ze dan 1 - 2 minuten in de oven, zodat ze zachter worden. Tip 2: Pak de bao bun niet te strak in, zodat hij niet teveel aan het aluminiumfolie gaat plakken.

Puntpaprika bakken
5

Verhit de koekenpan met de overgebleven saus op middelhoog vuur. Bak de rode puntpaprika 5 - 7 minuten in de saus. Schep regelmatig om. Hak ondertussen de peterselie en muntblaadjes grof.

Tip: Paprika is rijk aan vitamine E. Een antioxidant die belangrijke organen, je ogen en weefsel beschermt. Je vindt vitamine E ook in volkorengranen, pinda's, zonnebloemolie en -pitten en groene bladgroenten.

Serveren
6

Haal de bao buns uit het folie en verdeel over de borden. Serveer met de rode puntpaprika en zoetzure komkommer. Garneer met peterselie en munt.