HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGesmoorde Dorade In Kappertjes Botersaus Met Pikante Salade
topBanner
Gesmoorde dorade in kappertjes-botersaus met pikante salade

Gesmoorde dorade in kappertjes-botersaus met pikante salade

Lees meer

Pepertjes bestaan er in alle kleuren. De meest bekende is de rode peper, maar vandaag kook je met een gele peper. Ondanks het exotische van deze peper, komt hij toch gewoon van Hollandse bodem. De dorade die je in boter gaat bakken, wordt ook wel goudbrasem genoemd door de gouden streep die over zijn neus loopt.

Labels:Pittig
Allergenen :VisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Kruimige aardappelen

2 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Gele peper

250 gram

Rode cherrytomaten

100 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Doradefilet met huid

(BevatVis)

30 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Honing

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2719.6 kJ
Energie (kcal)650 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels10 g
Eiwitten28 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Kleine kom
Saladekom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Was de aardappelen (frieslander) grondig en snijd in parten. Snipper de sjalot. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Voeg 1/3 van de sjalot in de laatste 5 minuten toe aan de aardappelen.

2

Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de gele peper en snijd fijn. Halveer de cherrytomaten en scheur de spinazie grof.

3

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, honing, helft van de gele peper en zout naar smaak. Meng de cherrytomaten met de spinazie, 1/3 sjalot en de dressing in een saladekom en bewaar apart.

4

Verhit de roomboter in een koekenpan en fruit de overige sjalot, knoflook en de overige gele peper 1 minuut op laag vuur. Draai het vuur op middelhoog en bak de dorade 3 – 4 minuten, keer halverwege om en bak het vel krokant. Voeg de kappertjes toe en breng op smaak met peper en zout.

5

Verdeel de aardappelen, salade en dorade over de borden. Schenk de kappertjes-botersaus erover.