HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGeroosterde Tomaat Paprikasoep
topBanner
Geroosterde tomaat-paprikasoep

Geroosterde tomaat-paprikasoep

Met zure room en oventosti's

Lees meer

Tomatensoep met een tosti is een klassieke combinatie uit de Amerikaanse keuken en echt comfort food. In dit recept rooster je de tomaten met paprika in de oven voor een intensere smaak. Je maakt van de tosti ook iets bijzonders door deze te maken met een lekker knapperige baguette, in de oven.

Labels:VeggieFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenTarweRoggeGerstSesamzaadMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Rode paprika

2 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Meerzadenbaguette

(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe, Rogge, Gerst, SesamzaadKan bevattenLupine, Ei, Soja, Melk (inclusief lactose), Noten, Spelt, Haver)

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

500 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3381 kJ
Energie (kcal)808 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers21.1 g
Vezels16 g
Eiwitten24 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Ovenschaal
Bakpapier
Bakplaat
Staafmixer
Pan
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten in kwarten en de rode paprika in repen. Hak de rode ui en de knoflook grof. Scheur de helft van de basilicumblaadjes grof.

2

Doe de tomaat, paprika, rode ui, knoflook en gescheurde basilicumblaadjes in een ovenschaal. Besprenkel de groenten met de olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng goed op smaak met peper en zout en rooster de groenten 30 – 35 minuten in de voorverwarmde oven.

3

Snijd ondertussen de baguette in de lengte doormidden. Leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de geraspte belegen kaas. Bereid ook de bouillon.

4

Bak de broodjes, nadat je de groenten uit de oven hebt gehaald, 5 – 7 minuten in de oven.

5

Voeg ondertussen de groenten, inclusief het kookvocht, toe aan een soeppan. Pureer de groenten met een staafmixer en voeg bouillon toe tot de soep de gewenste dikte heeft.

6

Verdeel de soep over de kommen. Garneer de soep met de zure room en de overige basilicum. Serveer met de oventosti's.