Gepocheerd ei in kruidige groentencurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepocheerd ei in kruidige groentencurry

Gepocheerd ei in kruidige groentencurry

met pita, spinazie en venkel

Wist je dat de oude Grieken en Romeinen venkel beschouwden als een symbool van overwinning en succes? Ze waardeerden niet alleen de smaak, maar geloofden ook dat venkel kracht en wijsheid bracht!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Eieren
•Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Venkel

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

90 ml

Kokosmelk

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

2 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat Tarwe)

¼ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Gele currykruiden

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

50 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3190 kJ
Energie (kcal)762 kcal
Vetten41.3 g
waarvan verzadigd22.2 g
Koolhydraten59.6 g
waarvan suikers7.7 g
Vezels9.3 g
Eiwitten33.2 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

•Hapjespan met deksel
•Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn. Snipper de ui. Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes.

Tip: Je verwarmt de oven voor om de pitabroodjes af te bakken. Je kunt er ook voor kiezen de pitabroodjes te verwarmen in een toaster of bak 1 - 2 minuten per kant in de koekenpan. 

Smaakmakers bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook, gemberpuree en rode peper 1 minuut (zie Tip). Voeg de currykruiden toe en bak nog 1 minuut. 

Tip: Gebruik een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

Curry maken
3

Voeg de ui en venkel toe en bak nog 3 - 5 minuten. Bereid ondertussen de bouillon. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe. Kook de saus 3 - 4 minuten zonder deksel. Voeg de spinazie toe en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout.

Eieren garen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Dek de pan af en laat de eieren in 8 - 10 minuten stollen op middelhoog vuur (zie Tip). Haal, als het geheel te nat blijft, halverwege het deksel van de pan zodat overtollig vocht kan verdampen.

Tip: De eieren zijn gaar als het eiwit wit begint te kleuren, maar de eidooiers nog zacht zijn. Als je meer van harde dooiers houdt, kun je de eieren langer garen.

Pita bakken
5

Bak ondertussen het pitabrood 6 - 8 minuten in de oven. Snijd de limoen in partjes. Verkruimel de feta boven een kleine kom.

Serveren
6

Verdeel de groentencurry en eieren over de borden en garneer met de feta. Serveer met het pitabrood en knijp 1 limoenpartje per persoon uit over de groentencurry.

Weetje: Spinazie is rijk aan ijzer, wat bijdraagt aan een energiek gevoel. Eet je geen vlees? Let er dan op dat je wel voldoende ijzer binnenkrijgt door bijvoorbeeld spinazie te eten of andere groene groenten, peulvruchten, noten, zaden of tofu.