topBanner
Gepaneerde sesamkip met pittige broccoli

Gepaneerde sesamkip met pittige broccoli

en aardappelsalade met Aziatische dressing en mayonaise

Lees meer

De sesamkip is krokant van buiten en mals van binnen. Je maakt hem namelijk van kipfilethaasjes - het meest malse en gewilde stukje van de kipfilet.

Allergenen :Glutenbevattende granenSojaSesamzaadEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Roodschillige aardappelen

300 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

1 tl

Gemalen korianderzaad

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

20 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaad)

20 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

200 gram

Kipfilethaasjes

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ tl

Sambal

2 tl

Wittewijnazijn

4 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3731 kJ
Energie (kcal)892 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels12 g
Eiwitten39 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Zorg dat de broccoli net onder water staat in een andere pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en spoel met koud water zodat de broccoli niet verder gaart.

3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Maak in een kom een dressing van het gemalen korianderzaad, de sojasaus, sambal en de wittewijnazijn. Voeg de knoflook en de ui toe en breng op smaak met peper en zout.

4

Pak 2 diepe borden. Voeg 1 el olijfolie per persoon en een snuf zout toe aan een van de borden. Meng de sesamzaadjes met de panko in het tweede bord. Haal de kip door de olijfolie en daarna door het sesam-pankomengsel.

5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip 2 minuten per kant, of totdat de kip goudbruin is. Leg de kip op een bakplaat met bakpapier en bak de kip 6 - 8 minuten in de oven. Maak de koekenpan schoon en verwarm opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg de voorgekookte broccoli en de helft van de dressing toe en roerbak 3 - 5 minuten.

6

Meng de overige dressing en de mayonaise door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelsalade en de broccoli over de borden. Serveer met de gepaneerde sesamkip.