Skip to main content
Gepaneerde pangasiusfilet met geroosterde groenten
Gepaneerde pangasiusfilet met geroosterde groenten

Gepaneerde pangasiusfilet met geroosterde groenten

en knoflook-gemberrijst en furikake

Furikake is a Japanese seasoning made from dried seaweed, sesame seeds, and fish. The name "furikake" in Japanese means "to sprinkle," referring to the way this seasoning is sprinkled over dishes as a final, tasty touch.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Vis
Gluten
Tarwe
Soja
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat: Vis)

70 gram

Basmatirijst

5 gram

Gemberpuree

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Wortel

10 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

10 ml

Sojasaus met minder zout

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja)

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja, Sesamzaad)

1.5 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

180 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Bloem

1 el

Olijfolie

30 ml

Water

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Sambal

Voedingswaarden

Energie (kJ)2869 kJ
Energie (kcal)686 kcal
Vetten17.3 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten100.8 g
waarvan suikers18.8 g
Vezels9.6 g
Eiwitten35 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Diep bord
Bord
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en gemberpuree 1 - 2 minuten. Voeg daarna de rijst toe en schenk de bouillon erbij.
  • Breng aan de kook, zet het vuur lager en kook de rijst 10 minuten.
  • Haal van het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten staan.
Groenten bereiden
2
  • Snijd de ui in partjes en snijd de paprika in reepjes.
  • Snijd de wortel in dunne plakjes.
  • Voeg de groenten toe aan een kom en besprenkel met een klein scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om zodat het goed bedekt is.
  • Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en rooster 15 - 20 minuten in de oven.
3
  • Meng ondertussen in een kleine kom de sojasaus met de honing en de sambal. Houd apart voor later gebruik.
  • Verdeel het paprikapoeder en de helft van de bloem over een diep bord.
  • Meng op een ander diep bord de overige bloem met de aangegeven hoeveelheid water tot een beslag.
Vis paneren
4
  • Verdeel de panko over een derde diep bord en breng op smaak met peper en zout. 
  • Dep de vis droog met keukenpapier.
  • Wentel de vis eerst door de bloem, dan door het beslag en als laatste door de panko.
  • Leg de vis op een bord en houd apart.
5
  • Besprenkel de achtergehouden saus over de groenten en schep alles goed om.
  • Zet de groenten vervolgens terug in de oven, totdat ze gaar zijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de vis 3 minuten per kant, of tot hij goudbruin kleurt. 
Serveren
6
  • Serveer de rijst en groenten op borden.
  • Schep de vis erop en garneer met de furikake.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders